Fayard pop up zomerbar – Brugge –

Her en der worden deze zomer toch enkele kleinschalige evenementen geprogrammeerd. Voor de filmliefhebbers kan men voor het tweede jaar op rij ook deze zomer genieten van tal van films op de site van Fayard. IMG_9955

Het kasteel ‘ Les Fayards ‘ langs de Maalse Steenweg stond al enkele jaren leeg. Diverse verenigingen hadden in die jaren al gebruik gemaakt van dit domein. In 2019 werd dit door de initiatiefnemers van RRFFF omgedoopt als een pop up bar, met een extra, projectie van gratis films.

Dit jaar was de grote vraag, kon het doorgaan ? Met al de maatregelen van de social distance ten tijde van dat virus, een pandemie, dat nu niet van een filmscherm spatte maar realiteit werd over gans de wereld. Een aanvraag werd ingediend en na controle hoe de organisatie van plan was om dit te verwezenlijken, werd het licht op groen gezet. Ook de nieuwe eigenaar stelde voor hen het terrein ter beschikking.

Wat Franky Dumon bedoeld dat het terrein een gemeenschapsfunctie heeft is nog een vraagteken. We zien wel, wat de nieuwe eigenaar van plan is met het gebouw en de omliggende gronden. Maar ‘Les Fayards’, meer dan 100 jaar oud zal niet verdwijnen. Het gebouw en zijn omliggend terrein zal nog jaren dienen voor diverse initiatieven. Hopelijk ook iedere zomer voor deze pop up zomerbar.

Gisteren avond werd alles nog eens gecheckt door de medewerkers, … ook zij namen de afstandsregels in acht.

Momenteel kan iedereen er vanaf vandaag zaterdag 4 juli terecht. Tal van films, klassiekers, vergeten pareltjes, … zullen op groot scherm geprojecteerd worden. Indien slecht weer is er nog altijd de binnen bioscoop, dat echter beperkt wordt voor 20 personen, dit om de veiligheid van iedereen te garanderen. Stoeltjes worden uit geklikt naargelang de toeschouwers en / of bubbels.

Er kan ook gereserveerd worden met je bubbel om in een gezellige privé sfeer van een film te genieten in dit zaaltje. Even vooraf contact opnemen met Fayard. 2020-07-04_082806 Doorblader het programma en klik op de foto voor reservatie. Het bedrag van de betaling wordt ter plaatse omgezet in drankbonnen.

Op het terrein zijn er drie verschillende zitruimtes, paletzetels, stoelen met tafeltje of aan één van de houten klossen. Alles met de nodige ruimte ertussen.

Je drankje bestellen doe je ter plaatse met de QR-code.

Kussens en dekens dien je zelf mee te brengen. Dit om voor de hygiëne te zorgen. Hand gel staat al klaar aan de ingang.

Verdere info op de site van Fayard. (  fayardbrugge.be )

Vanaf zaterdag 4 juli om 16.00 is iedereen welkom, mits de nodige voorzorgen te nemen die gelden op het complex. Openings film is “ The Graduate “

met de onsterfelijke muziek van Simon and Garfunkel. Dit om 21.30. met een inleiding van Bruno Mestdagh. 2020-07-04_102900

Enkele films die je mag verwachten : Top Gun, Psycho, E.T., Dirty Dancing, De Kleine Zeemeermin, Frozen 2, Pinokkio, Spionnengeheimen, …. , er werd ook aan de kleinsten onder ons gedacht.

Dit in samenwerking met Pathé de Bruges, momenteel omgedoopt tot Peliculot. ( Dit voor zij die Pathé maar al te goed kennen ). En ook met Clarksville Station, de Blues van Villa Bota. Die tevens voor muziek en een quiz zorgt.

n.b. : Dit is geen zitplaats of bubbel, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s