Corona – Brugse artiesten in de kijker – 57

Vandaag een speciale appreciatie. Niet aan één artiest maar aan een cultuurcentrum dat reeds veel van deze artiesten op hun podia her en der in Brugge hadden. Dit naast alle andere programmatie voor jong en oud. Muziek- theater- dans liefhebber,…

Verslag en beeld van thuis uit. Gebruikmakend van de online stream ( beelden,…en zelf enkele foto’s getrokken van het scherm. Excuseer dus voor de kwaliteit ).

Gisteren vond in de Brugse Stadsschouwburg de lancering plaats van de nieuwe brochure voor het seizoen 2020-2021. Wegens de nog heersende Covid-19 besloot het cultuurhuis dit online te streamen naar de huiskamer. Na een kort overzicht van het 150 jarig bestaan en beelden van vorig seizoen openden Burgemeester Dirk Defauw en Schepen van Cultuur Nico Blontrock deze live stream vanuit hun eigen huiskamer,… (vermoedelijk ) .

Moderator Nathalie Dewulf

stond op het podium van een lege stadsschouwburg, een bloemetje, een tintje kleur, ( het kattengras, euh siergras zorgde voor een groene noot tijdens deze dagen ) op de tafel waar ze haar gasten iets meer liet uitweiden over de komende vertoningen. Directeur Filip Strobbe nam het voorwoord

om dit nieuwe seizoen voor te stellen. Theater, dans, muziek, Brugotta, circus, Nostalgie, Verse maatjes, performance,… kwamen aan bod.

Nathalie had een kort gesprek met de gasten die elk hun genre uit de doeken deden en tevens een persoonlijke voorkeur.

Elke gast lichtte een tipje van de sluier op wat we zoal kunnen verwachten, tevens vroeg zij aan hen een uitschieter die ze zeker niet wilden missen. Dit was moeilijk, maar ze hadden toch een voorkeur voor een bepaalde vertoning.

Peter Roose ( het nieuwe stuk van Milo Rau ),

 

Peter Devisch

( Moonlight Benjamin – zang met voodoo elementen -, en hij had het ook over zijn project ‘ De Stadsrepubliek ‘, … een exotische klemtoon met diverse culturen … ), Georg Weinand,

over wat dans ons zal brengen , Sonja De Brouwer

( herneming van ‘ De koningin is verdwenen ‘, van De Kopergieterij, ze durfde het niet te hopen. En Bart Van Duyver

( Brugotta met de tribute, … zijn persoonlijke favoriet David Bowie).

Tussendoor stelde Nathalie ook de drie huisartiesten voor die iets meer over hun connectie met het nieuwe seizoen loslieten. Nina Everaert,

Sylvie de Meerleer

en Anna Vercammen.

Anna sloot af,…” … raar om hier te staan zonder publiek, wel mooi die rode pluche , … mag niet in de camera kijken, … Hallo. Heel raar zonder echte mensen, er komt wel niet zoveel terug …” “ Liefste publiek jullie zijn weg, komen jullie terug ? … Belooft, ik beloof ook om niet onder jullie vel te kruipen. Een soort mini solovertoning met de nodige mimiek. “ Ik ga af, … langs daar ”.

Zij zal binnenkort Peter op het pleintje mogen vervangen.

( online streaming nog steeds te bekijken op de face book pagina van het cultuurcentrum Brugge , https://www.facebook.com/CultuurcentrumBrugge/ ).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s