Corona – Brugse artiesten in de kijker – 58

Vandaag ook nog eens een Brugse artiest in de kijker – was een tijdje geleden.

34 jaar geleden zochten Johan Guidée, Hennie Monbalieu en onze gitarist in de kijker naar een vervanger voor Rik Michiels. Deze werd lokaal gevonden tijdens een concert in Brugge. The Exciters hadden een singer songwriter gestrikt, Ralph. Hideaway ( naar de instrumental” Hide Away “ van Freddy King vernoemd ?) was geboren. Enkele bandwissels in het verleden, diverse kleinschalige optredens her en der. Met de jaren klonk de groep steviger en steviger en veroverde zo Brugge en omstreken en mag nu tot één van de grootste Belgische Bluesbands gerekend worden.

De jaren hebben op deze gitarist geen vat, hij blijft ingetogen de snaren beroeren. Geconcentreerd, secuur, melodieus de nummers aan elkaar breiend met de andere instrumenten en zanglijn rekening houdend . Je mag zeggen dat hij een onmisbare schakel is, en zelfs met al het succes tot in het buitenland toe blijft hij nog steeds zijn eigenste zelf. Uitbundigheid ( cfr. … “ Raise The Roof “ … ) laat hij aan zich voorbij gaan.

Frontman en medemuzikanten moeten maar de show stelen. Zijn snarenspel zonder poespas stuwt de nummers, improvisatie of lange solo’s mag je soms ver zoeken. Niet echt aan hem besteed. Er staat genoeg talent op het podium om het publiek in vervoering te zetten.

Uitzonderlijk kunnen we hem eens in de handen zien klappen of een lichte glimlach op zijn gezicht zien verschijnen.

Zwarte hoed, wit of licht blauw hemd en een zwarte gilet hebben de laatste jaren de polo en de kleurrijke hemden vervangen. Jean marie heeft zijn outfit gevonden.

En zijn vingers glijden over zijn snaren, de Blues op je neerdalend. Op de achtergrond en toch weer niet. De fans van Hideaway kennen hem en roepen soms zijn naam, een lichte smile en heerlijk gitaarspel is zijn antwoord.

Elk optreden opnieuw luister je vol bewondering naar Jean- Marie Herman. En ga je uit de bol met deze groep, zelfs al is het binnen op stoeltjes, of op een beperkte oppervlakte. Ergens is er wel een paar vierkante meter vrij om te dansen. Wiegend of swingend op die opjuttende blues.

 

 

Een gedachte over “Corona – Brugse artiesten in de kijker – 58

  1. I’m no longer sure the place you’re getting your info, but
    great topic. I must spend some time finding out more or figuring
    out more. Thank you for wonderful info I was in search of this information for my mission.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s