Razorreel, Flanders Film Festival – Brugge – dag 8

Vrijdag 5 november 2021, een vruchtbare dag op ons festival.

Naast de schitterende podcast van Jef en Cedric die nog een gast uit Antwerpen meebrachten waren nog een regisseur en zijn hoofdrolspeler  onverwachts afgekomen om hun kortfilm persoonlijk voor te stellen. Flanders Film Festival begint stilletjes aan weer zijn oude traditie te hervinden. Tevens was ook een Nederlandse gast, gekend van de Movie Machine, al aanwezig om een inleiding te verzorgen van “ Mad God “,

copyright IMDB

een wereld première, niet de film, maar in aanwezigheid van de regisseur Phil Tippett  streamend ergens vanuit Amerika ( ? ). Voor ons een unicum en hierdoor mogen we wel van een wereld première spreken.

Rond 15.30 startte het 5de kortfilmblok. Regisseur Jerome Peters

stelde zijn tweede kortfilm “ Migrations “ voor, één van de acteurs Jan Debski vergezelde hem.

Een boot met migranten, kort op de actualiteit dus, maar… dit was slechts schijn. Aparte humor, ietwat donker en met een alien touch. Een boerenfamilie die niet echt op bezoek gesteld is. Mooie fotografie overigens.

copyright PBC Pictures

Om 19.15 werd een nieuwe podcast op het publiek losgelaten. De Filmbelgen

Cedric Verhaegen en Jef van den Bosch hadden een gast mee uit Antwerpen, Lennert Staels. Allerhande onderwerpen werden aangekaart met de nodige kritiek die nu en dan luid lachend werd onthaald. Ook het programma en het spandoek achter hen werd becommentarieerd. Zelfs de filmaffiche van dit jaar.

Terry Giliam kreeg ervan langs, 80 miljoen geven is toch het slechtste dat je kan doen ( ‘ The Brothers Grimm  ‘, commentaar op Matt Damon, Heath Ledger, pruiken, edgy sprookjes,… ), … maar toch is hij ook de man van Don Quichote. Het mindere budget van ‘ Time Bandits ‘. Over ‘ Sint ‘ met Jan Decleir, …’ Moulin Rouge ‘, … iedereen begint te acteren maar het zingen is weer iets anders …

‘ Halloween Kills ‘, de eerste was oké, maar nu ?? ‘ Te Last Duel ‘, werelderfgoed. Ben Affleck mooi in beeld gebracht, maar wel geen lange rol.

Jonge gasten die elk hun opinie hebben en met de nodige zelf kritiek. Verkeerde keuze’s maken, …vraagt om gelyncht te worden. En ze doen dit grapje al sinds 2017.

Vanavond werd ook gestart met een eerbetoon aan Phil Tippett, 30 jaar VFX met o.a. Jurassic Park ( er werd later zelfs een dinosaurus naar hem genoemd ), Star Wars, RoboCop, The Twilight Saga, …

copyright IMDB

Diverse nominaties, Oscars, Emmy’s en een Bafta prijken op zijn kast.

Constant Hoogenbosch

had voor de film ( “ Mad God “ ) een gesprek met hem.  Niet wezenlijk aanwezig maar via live streaming. Enige probleempjes tijdens de verbinding zorgden voor wat oponthoud. Constant had de film zelf nog niet gezien, maar was een uitstekend moderator tijdens het gesprek. Een wegwijs doorheen de man zijn 30 jarige carrière, hij heeft nog niks weggegooid van zijn creaties.

Afsluiten met enkele vragen vanuit het publiek. Er was tijd voor nog één vraag. Advies voor iemand die animatie film studeerde. Met wandelende figuurtjes starten, bewegingen, … factors, factors, …

Tijd voor ” Mad God “.

copyright IMDB

Morgen nog meer Phil Tippet voor de liefhebbers op het programma.

En veilig met de Covid Safe Pas ( cfr. bandjes publiek en gasten .)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s