Red Rock Rally 2022 – deel 2 – Brugge –

Villa Bota nam de kickoff vanaf 12.00 in het Astridpark met sfeervolle muziek en interviews.

Al een beetje meer volk dan de laatste jaren toen Covid nog geen spelbreker was. Om 13.00 bracht Dalliance uit Brussel haar dromerige muziek die zeker door de toen aanwezigen gesmaakt werd.

De Brugse country band Nick Noel & The Red Rose Rogers begeesterde het publiek, een genre dat ietwat vreemd was aan dit soort rally’s.

Om 15.00 was het rocken met Frau uit Hasselt met rauwe punk klanken. We hadden hun talent al mogen aanschouwen tijdens één van de tribute avonden ( Kurt Cobain ) van Brugotta. Een uitstekende band met een prachtstem. En een mogelijke winnaar.

Maxime Rouquart en Het Nieuwe Normaal uit Gent sloot deze wedstrijd af in de middag, en sinds enige tijd was het koele weer verandert in een stralende zon.

Tussenin de bekendmaking van de diverse prijzen mocht The Guru Guru om 17.15 beginnen van een mooie avondaffiche.

David Galle vroeg aan het publiek wie het glas rum van de zanger ontvreemd had, of wist waar dat glas was,… breng het anders maar naar hier. Dit terwijl de bandleden een dreunende sound vanop het podium het park inzonden. Plots kroop er iemand vanuit het publiek de hekkens over, klauterde de boxen op naar het podium.

De zanger, had hij het gevonden ? ” …where is my dog, .. I’m in a good place, … is it anywhere?,… de opener ” Where is My Rum ( isn’t it anywhere ) “. Een knotsgekke set met een zanger in een soort galactische pyjama, …ADHD kwam hier er daar ter sprake uit het publiek ( … je kon het accepteren deze benaming als je hen niet kende ).

Uitbundig, opzwepend en met een prachtige mimiek steelde de frontman het publiek.

De drummer in sport tenue geselde zijn instrumenten, … één bepaald stuk kwam ten val van het verhoog, gelukkig was het maar een kruk.

Het publiek genoot, sommigen headbangend.

Ramkot , Spinvis en afsluitend Mauro Pawlowski waren de ander namen die deze schitterende editie na twee jaren armoe, nu terug met publiek het park weer deden herleven als weleer.

Ramkot ( tekst volgt )

Spinvis

Mauro

Verder verslag volgt binnenkort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s