Red Rock Rally ( deel 2 ) – Brugge –

Na ettelijke jaren kreeg de 1 Mei stoet een nieuwe route, einde van de stoet in het Astridpark. Eindelijk de juiste plaats van aankomst want de Red Rock Rally is ontstaan uit de aloude traditie van de socialisten en hun jeugdclub ( remember De Zille en onze excellentie barbecue in de jaren stilletjes ) werking. Het heeft enkele jaren geduurd maar maandag 1 Mei streek de stoet neer in het Astridpark. Ook de speeches werden hier op het podium gegeven. Pablo en Co begonnen eraan exact om 12.00, … amper 10′ later waren deze formaliteiten ten einde, … jammer, het mocht toch iets langer. Net mijn fiets gesloten en het muziekkorps trok al door de laatste meters richting uitgang.

Pablo : volgende keer toch enkele A viertjes meer. Dan kan ik jullie toch op beeld zetten en enkele woorden schrijven wat er gezegd werd. Nu is het enkel verpozen met een drankje tussenin het publiek.

Maar deze aankomst van de 1 mei stoet gaf toch een drukker Astrid park weer. De laatste jaren moest de eerste groep, hun set afwerken voor enkele luttele aanwezigen. Dit maal toch een honderdtal toeschouwers die de sfeer van dit evenement smaakten, was het niet met een drankje dan maar met een frietje iets verderop in het park. Maar Liquid Silver viel op, want hun rockende sound zwierf over het ganse park, je kon onmogelijk niks in in je achterhoofd laten, die bonkende set op dit vroege uur zou toch iets nalaten. En dit was later op de dag toch te merken, qua uitslag.

Geen idee hoeveel stemmen ze gekregen hadden, één van de twee Brugse kandidaten. Hun stevige sound en enthousiasme zal er wel voor iets tussen zitten. Veel jonge stemmers, maar toch ook veel ouderen. De garage rock met een tintje Black Sabbath zal de doorslag gegeven hebben. Zelfs al was onze andere Brugse deelneemster ( SBM : finaliste van De Nieuwe Lichting 2023 ) met haar statement en aanstekelijke hiphop soul een geduchte kandidate. Vier groepen ( Brugotta – Bruges Got talent ), Een Brugge – Brussel competitie. Brümes was excellent en won, maar het publiek koos toch voor lokaal talent.

Fabian, Stijn en Arjen – ‘ Liqiud Silver ‘ – schitterden o.a. met ” Supernatural ” en ” The Rover “, …één bepaald moment in de set. Nu een iets rustiger nummer, anders wordt onze drummer te moe.

” End of The Road “, … rustiger ?, het had alles in zich maar geleidelijk aan kwamen toch weer die sublieme harde drumslagen door.

Voor ze begonnen, …” K’zien van Brugge en k’heb ne rooie onderbroek aan …”, indien meer volk vooraan, zou het van tonen zijn. Maar zover kwam het niet. Dus we hebben er het raden naar. De band was wel onder de indruk om hier te staan na een grote selectie. En dankten iedereen dan ook voor deze kans.

De toon en sfeer was gezet voor een muzikaal snoepje gevuld met veel talent. Dit was al vroeg merkbaar met hun songs, afbouwend, denkend dat het nummer eidigde, maar 2 van hun songs bouwden af om dan plotseling weer vanuit die brobbelende ketel muziek te erupteren. Eén van de medewerkers had al teken gedaan om af te sluiten, …

zich in het haar krabbend omdat ze toch enige tijd over hun tijd waren.

De groovy ritmische songs genoten veel respons van het publiek en ook de jury kon Brümes enorm smaken. Een terechte winnaar.

Opnieuw iemand uit Brugge, catchy rap hiphop. Maar het dansen was slechts besteed aan 2 enkelingen voor aan het podium. Toch meer beweging verwacht vanuit het publiek.

SBM, Spacebabymadcha, … nog niet doorgebroken in de eigen regionen ?

Kids of The Elephant sloot de wedstrijd af….

… tussenin amuseerde het jonge volkje zich met spelletjes, of ze lieten zich een nieuw gezicht aanzetten, iets ouderen waren tuk op de tatoeages.

Vier bands werden geselecteerd uit meer dan 318 inzendingen. Brugge en omstreken, we hebben een weelde qua talent. België, kan reeds diverse jaren concurreren met de ons omliggende landen qua talent. We hebben een grote weelde op muzikaal vlak. Ons kleine Belgenlandje moet zeker niet meer onderdoen t.o.v. de ons omringende landen. Het is soms jammer, maar veel van onze groepen hebben het potentieel om door te breken in Europa. Dit was ook weer te merken qua genre, gedrevenheid, zowel muzikaal als stemtimbre. En ik spreek hier dan maar over onze Brugse rally.

Het was even tellen, wie was de winnaar, wie koos het publiek ??

Na een klein halfuurtje stemmen tellen was het zover. David Galle, ( ja, zijn schoenen waren niet echt voor op de rode loper te pronken ) ,

Maar wat hij uit zijn botten sloeg ( onder ons Bruggelingen, we verstaan hem, was weer een staaltje van komedie, eigen aan zijn voorstellingen, In het Astridpark waren er veel piscines voorradig, … en waarom dus niet per volle bak 5 liter te doneren aan Heineken. een nieuwe sponsor. David weet nog steeds hoe hij zijn publiek kan entertainen.de voorzitter van de jury was echt benieuwd, wie het publiek als winnaar gekozen had.

Bijna werd de cheque van 500 euro vergeten.

Het publiek genoot van dit concours, luisterend zittend, onder elkaar zich amuserend. Zelfs misschien de kleinste muziekliefhebber ontdekt, Met beschermende oordoppen.

Iedere toeschouwer werd op één of andere manier geholpen door de diverse medewerkers. was het nu aan de ticket stand, de bar of aan de info, en dank ook aan de gratis toiletten die goed verzorgd werden door de twee meisjes. En iedereen die ik vergeet te bedankten om dit festival weer goed te laten verlopen.

Veel volk een kwartier voor aanvang voor het optreden van Meltheads, … het was even wachten op die jonge energieke knapen. Wat mochten we verwachten.

Een momentje voor een tussenstop of twee, o.a. een drankje, toch nog enkele laatste beelden vanaf de bar. Net op tijd terug voor Filip zijn optreden.

Het avondprogramma met de winnaars van 2022 ‘ Nick Noel & The Red Roses,

Simon, Nederlandstalige rap,

Meltheads, een kruidvat rock, …

één brok energie en het publiek moedigde hem aan en hij vertrouwde ze.

En afsluiter onze sappige Izegemnaar Filip Kowlier.

Zelfs fans vanuit Tokyo juichten hem toe.

nog beelden tegoed van de hoofdacts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s