Razor Reel Flanders Film Festival – Brugge –

Zaterdag 22 oktober 2022, de start van het jubileum jaar met een quiz, ingeleid door Nico Blontrock. ( ik zelf niet aanwezig, dus geen verslag wie won en hoe moeilijk het was ).

Zondag 30 oktober wordt het weer de moeite om een gadget, van één of andere film aan te schaffen, exclusieve stukken of goedkopere hebbedingen.

Tal van deelnemers ( ploegen ) streden voor de ultieme kennis qua fantastische film. De inleiding naar een weer sterke programmatie met tal van gasten die in de loop van het festival aanwezig zullen zijn.

’s Morgens voor aanvang van de quiz was het nog voluit werken. Het grote spandoek van deze 15° jaargang aan de muur bevestigen. Ladders en tafels werden aangevoerd door enkele vrijwilligers voor dit kleine huzarenstukje.

Laurentijn,Toben, Jesse, Elederick, Florian, en Vicky ( ja, ook een vrouw ) jongleerden met ladders en tafels om dat spandoek op de juiste plaats te hangen.

De engineer

@ wikipedia

( Eifel ? ) en de Denker

Pinterest – Arie Verrijp

( Rodin ? ) hielden alles nauwlettend in het oog.

Vanop de eerste verdieping werd alles nauwlettend in de gaten gehouden zodat alles zonder problemen verliep.

Een kleine terugblik naar 15 jaar.

Eén affiche is verwijderd, het betrof geen officiële, maar een vermoedelijk Brussels schoolontwerp of variatie, de onze is die sierlijke gouden zwaan. Dus een vrije associatie i.v.m. ons festival, het ontwerp was van Marie NDiaye, een Franse schrijfster. ( voor zij die dit beeld hebben opgeslagen, mooi, MAAR NIET VAN ONS.

In 2012 werd er een wedstrijd uitgeschreven om een affiche te ontwerpen, de publieksprijs ging naar Sofie Van Assche ( K.A.S.K. ), ‘ She is Watching You ‘, de professionele jury koos voor het ontwerp van Chiara Lammens ( St. Lucas ), ‘ The Ruthless Sniper ‘.

Ook de beginnende jonge bende is intussen enorm veranderd, nieuwe mensen, nieuwe ideeën, jong bloed werd de laatste jaren toegevoegd.

Donderdag 27 oktober 2022 wordt de 15 de editie geopend met een dubbele boeking in een air b&b.

Worden we nog eens overrompeld qua openingsfilm, wie weet. Maar Sint was toch ons hoogtepunt op dat vlak.

Nog enkele kleine info, ook op de officiële site te lezen. ( https://rrfff.be/ )

Dit alles hebben we te danken aan Patrick Van Hauwaert, zoek hem maar uit tussen die aparte kerstballen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s