’t Pleintje – Grazzhoppa –

Het was ietwat wachten voor de inhuldiging van het Pleintje. Ietwat minder volk, maar toch een droge voormiddag met enkele minieme zonnestraaltjes. Ideaal weer voor deze inhuldiging.

Binnen kon men het werk bewonderen van een andere huiskunstenares die dit seizoen ook in de kijker gezet wordt, Alice Vanderschoot.

Dit terwijl dj /RON ( mijn toetsenbord kan zijn naam niet spellen, sorry ) voor de sfeervolle muziek zorgde.

Rond 10.15 nam Filip Strobbe het woord. Enkele inleidende woorden over wat we dit seizoen mogen verwachten.

En een mooie appreciatie over dit charmante pleintje dat al diverse malen van naam was verandert. Nico Blontrock nam dan over

en gaf een enorme appreciatie richting Sam Louwyck, de diverse vertoningen, en dan vooral die café Louwyck. Die publiek en artiest zo dicht bij elkaar bracht, … er was geen kloof tussen beide. Huiskamer optredens met een hoog gehalte.

Sam werd gevraagd om een cadeau, een geschenk te komen halen. Zijn naambord. Hij wist wat hij er zou mee doen, ergens in de woonkamer hangen, of aan het plafond als er soort spiegel. Maar in de slaapkamer boven zijn bed zou het ook mooi passen.

Een einde van iets moois, maar tevens een begin van iets moois. Een zevende naambord die ook weer zijn voetspoor in de loop van het nieuwe cultuurseizoen zal nalaten. Eénmalig, of een nieuwe start, een wedergeboorte. We zullen zien en wachten af.

Het was tijd om voor de zevende maal een nieuw naam te onthuldigen, een nieuwe huisartiest die een jaar lang in de kijker wordt geplaatst met diverse projekten.

Dj Grazzhoppa werd met applaus naar het podium geroepen om zijn naambord te onthullen.

Hij vond het een hele eer, ietwat ook onder de indruk van dit eerbetoon. Voor velen onbekend, maar als je de tijd induikt snap je waarom hij een naambord verdient. In 1991 DMC Europian Champion en enkele jaren later brons op het WK tijdens de International Turntable Federation. En dan ook niet te vergeten twee schitterende elpee’s samen met zijn echtgenote Monique Harcum ( denk hierbij ook maar aan Rhym Cut Core en Zap Mama ) en het project Two Places.

The Big Band zal opnieuw samenkomen, allen zien het zitten en we zullen er terug invliegen. ” Een trein die op gang komt en niet te stoppen is ” zoals Wim zei. Tussenin wees hij ook even in de verte. ” …Leuk pleintje, ginder heb ik nog de afwas gedaan…” Of het een éénmalig jaar wordt of een nieuwe grote start, dat wordt nog even afwachten. Maar intussen is het genieten van deze eer. En beatboxend ( het vijfde element van HipHop – voor kenners- ) opende hij de receptie.

Tijd om iets te drinken of enkele koffiekoeken binnen te spelen tijdens het napraten terwijl de dj voor de sfeervolle achtergrond muziek zorgde.

Ook een momentje om even binnen te stappen in de Biekorf en expositie te aanschouwen.

Indien je nog meer kunst wil ontdekken, dat kan nog in het Belfort, Sant 2022. Een initiatief van www.ccbrugge.be.

Laureaat was Diego Latruwe,

de aanmoedigingsprijs ging naar Judith Desmyttere.

Afwachten wie van deze artiesten de prijs van het publiek in de wacht sleept ?

Deze ster misschien. ( of sterren )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s