Fayard – Zomerbar en film – Brugge –

Fayard zomerbar,  kunstexpositie FAY-ART

Vrijdag 22 juli, een nieuwe Nocturne die om 19.00 uur opende. Opnieuw 12 kunstenaars die hun kunstig talent naar buiten brengen, al gekend of om gekend te worden. Is het nu met sculpturen, beeldhouwwerken, textiel, foto’s, videokunst of met aparte installaties. Jammer dat Esther Alfvoet in laatste instantie forfait gaf. Geen idee wat de reden was. Maar het was wel jammer die aparte schilderingen op haar keramiek te kunnen zien.

Maar de overige elf artiesten waren opnieuw een ontdekking waard, je houdt ervan of niet maar elk op hun manier brengen ze hier nog tot 7 augustus hun kunst in dit kasteel ( die zich er ook enorm voor leent, en tevens dank aan de eigenaar dat we hier nog steeds onze gang mogen gaan, zomerbar, film en kunst herenigd. En nu en dan een mini benenwerk – knipoog – Moods , Eén adres : Pelderijnstraat  54  8310 St. Kruis – Kasteel les Fayards ).

Doorheen het gebouw kon je werken zien van : Lief Keersmaekers, Marleen Haertjens ( MARHA ), Martine Platteau, Nancy Taelman, Peter Van Tricht, Jan Van Kersschaever, Land Van Wynsberge, Matthieu V. Staelens, Brigitte Slabbynck, Seppe De Meyere en Lotte Wietendaele.  

Check het programmaboekje, of de facebook van Fayard  voor meer info over deze artiesten. Hier geef ik mijn mening over deze kunstwerken. De witte slingers badend in zonneschijn van buiten en belicht van onder vond ik prachtig, ik ken zelfs iemand die ze direct zou aanslaan om haar kamer ermee te versieren.

Lief haar werken, hoe ze omgaat met textiel deed me denken aan één van de kinderen van onze buren. Die witte slingers,, als je het zo mag noemen zouden door haar zeker geïntegreerd worden in haar blik hoe je je kamer een apart cachet kan bezorgen.

Marha haar werken, vooral die naast de deur, zou zeker ergens een plaatsje thuis of in de manege krijgen ( elk ziet erin wat hij ziet, maar ik kan er paardenfragmenten uithallen, en tevens prachtig van kleur ).

Martine haar genre van litho sneden , het verhaal kon mij enorm boeien.

Nancy, het voelt zo knus aan.

Peter, nooit gemakkelijk om een model volledig in haar blootje te zetten. Het moet nog altijd een bepaald respect geven aan het model, dik, dun of zoals bepaalde bezoekers zegden, … dit is anorexsia . Maar er schiet er toch ene uit, net een schilderij. De benen opgetrokken tegen de borsten.

Jan zijn Atlantikwall  sculpturen – infinity-  doen je met momenten zelfs denken aan de hoogbouw tegenwoordig in vele steden.

Mathieu, apart, geen idee wat ik er van moet vinden, is dit het einde van ons sinds de machine in ons leven kwam. Worden wij onderworpen aan de heersende technologie ?

Brigitte, anatomie verwerkt tot kunst ?

Seppe, het komt over als straatkunst, graffiti, maar het zegt misschien wel veel over jezelf, en je omgeving. Een impressie van je gevoelens ervaringen.

Lotte, moeilijk te definiëren, … we hebben elkaar niet ontmoet, en je werk blijft dus voor mij een mysterie, misschien ook zo voor de bezoekers.

Ook Land Van Wynsberge valt moeilijk te definieren. Qua videokunst ben ik een leek, maar het zag het toch apart uit, veel researchwerk vermoed ik.

Maar Fayard heeft weer enkele pracht artiesten hier voor deze tweede selectie in de kijker gebracht.

Kom af, drink er ene, grote keuze qua menu ( drank ), misschien even de dansvloer op of … neem een gezellig comfortabel kussentje mee en vlei je ergens neer om van één van de vele films te  genieten.

Wij zijn reeds enige tijd een zomerbar met nevenactiviteiten. En op deze manier leren vele bezoekers  dat er rond oktober / november een resem prachtfilms op hen wachten in de Magdalenastraat. En je weet nooit als je daar om het even wie je tegen het lijf loopt. Is het nu een acteur / actrice – regisseur – producer. Bij ons is iedereen gelijk.

Appreciatie van de eerste bezoekers. De werken bekijkend, en dan repouzen in de Fayard zetels buiten, napratend en genietend van de locatie. Of een praatje slaan met de aanwezige artiesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s