Brugge Tripel Dagen – 2

Rond 23.00 mochten we ons aan een wervelend feestje verwachten, de coverband bij uitstek begon aan hun 26 jarig bestaan. De ‘ Oh My God Tour ‘, met momenten onderbroken door dat smerig Corona beestje is sinds het normale razendsnel door zalen en festival terreinen gevlogen als een muzikale orkaan.

Miss Kitty K, Mr. Animal G, Mr. PH Morris, Mr. Stereo Steve, Mr. Phil The Face en Mr. S.L.Y. de Dilbeekse band weet sinds 1996 hoe je een feestje moet bouwen. Let’s Get party, The People’s Party, The Empire Strikes Black, Elephantastic, … is het nu in het wit, in het rood, in het zwart of in het grijs, deze groep muzikanten weten hoe je in een mum van tijd de sfeer erin moet gooien. drama, kitsch, zwaaien met vlaggen, de bijbel bovenhalen, elkaar plagend, een bandlid in de kijker plaatsen met die ultieme song. En het vrouwelijke lid van de band alle ruimte gevend. Een gebrilde zanger die vol energie zich het podium toeëigend, een rustige synth speler, een gestoorde basspeler, een sublieme oudere gitarist met uitstekende stem en een beest achter de drums.

Sly, Animal en Phil, sinds 1996 bij elkaar hebben steeds vol energie schitterende opzwepende sets gebracht.

De andere leden die er in de jaren bijkwamen hebben sinds die tijd bewezen dat Les Truttes momenteel een hecht geheel vormen. Zowel op muzikaal als op vrienden vlak. en dit merk je steeds op het einde van hun shows hoe ze elkaar begroeten, omarmen en complimenten geven.

Een coverband die niet verlegen zit om bekende bands te parodiëren, instrumenten gebruiken zonder dat er enig geluid uit komt ( gitaar, synth, panfluit ).

Queen, Joan Jett, Lady Gaga, … passeerden de revue.

Op een bepaald moment kwam hij met zijn boek ( bijbel, agenda of … the good book ), … wat er vandaag instond was een soort sprookje. Een klein dorpje, een gemeente ergens in 2022. Luisteren naar een prinses, … en de mensen daar konden goed applaudisseren, … en een slimme meneer met een bril en een fluit … Elk optreden weet hij hoe hij het publiekmoet inpalmen met zijn boek en welke nummers de sfeer doen oplaaien.

” Let It Go “, ” Only Girl “, ” My Heart Will Go On “, ” Ace Of Spades “, … ” Seven Nation Army “, en het prachtige nummer ” Can You Feel the Love Tonight “, gezongen door de drummer.

En als bis eindigend met opzwepende Franse Techno en House nummers die het publiek volmondig mee brulde.

Les Truttes hadden nogmaals bewezen waarom ze op hun manier de ultieme Vlaamse coverband zijn.

Nick Blontrock, zoon van nam de presentarie van deze feesten voor zijn rekening.

Nico heeft zijn opvolger gevonden. Hij eindigde met nog een kleine hint om allemaal af te komen op de Nationale feestdag, gezellig samen zingend. ” Que Sera Que Sera ” was na middernacht al een voorbode die uit de boxen galmde.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s