Airbag Festival – La Vie est Riguelle – Brugge –

Voorprogramma : Les Sixties YéYé

Na een kleine pauze was het genieten van Bal Musette.Tegenwoordig met accordeon, in vroegere jaren waren de hobo en de doedelzak de instrumenten die dit genre beklemtoonden.

En om nog eens in de tijd terug te gaan, spiegeltenten ( met roemrijke namen ) waren algemeen aanwezig in de jaren ’20 op kermissen, het café was te klein om te genieten en te dansen. Tegenwoordig kan men diverse van deze tenten huren ( cfr. generaties lang bij de familie Klessens ). Deze tent op het airbag Festival noemt ‘ Magic Mirrors ‘. En voor zover ik weet vond deze Jugendstil tent zijn oorsprong rond 1989.

Hier enkele foto’s, een spielerei, van dinsdag 24 mei 2022. Micheline had me de hint gegeven en tijdens het voorprogramma enkele beelden genomen ( mijn logo, maar het moest in feite Micheleeuw zijn ).Ik heb dit dan toegepast tijdens ‘ La Vie … ‘.

‘ La Vie est Riguelle ‘,vijf seizoenen op Klara, En Route, pareltjes die we kenden of toch niet kenden. Vanavond dinsdag 24 Mei 2022 trokken ze alle registers open. En er moest gedanst worden. Er was plaats, enkel stoelen op het midden plein, geen tafeltjes. Dus er kon redelijk wat verschoven worden. Patrick Riguelle, Jan en Joris Hautekiet en trekzak Gwen Cresens ( ex gast curator en organisator van het Airbag Festival ), maar, toch liever spelend dan al die papieren rompslomp.

” Salade de Fruits “, ” Clair de la Lune “, L’Amour,l’amour,l’amour “, ” La Valse Chinoise “, ” Le Loup, la biche et le chevalier “, … tot zelfs Bob Dylan’s ” Wall Flower “. Muzikaal, of met zang. De vele aanwezigen genoten, zongen mee, wiegden mee en met momenten werd de dansvloer volledig ingepakt.

Dit was wat de muzikanten wilden, een ouderwetse Bal Musette, een gezellige dansavond genieten van al die Franse intieme chansons. En ook dank van Patrick richting zijn zus in keuze van nummers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s