Rat Pack – Nat King Cole – Brugge –

Dree Peremans, met zijn VRT Big Band ( 18 man / vrouw sterk – 4 trompettisten, vijf saxen, één tenorsax, vier trombone’s ( – Dree’s niet meegerekend – ) drum, piano, gitaar en contrabassist, stonden zondagnamiddag centraal tijdens het Nostalgie concert in de Brugse Stadsschouwburg. De intro van N.K.C. zijn tv show werd ingezet. ” Pick Up Yourself “. Een nummer dat 103 jaar oud was. Nat zijn show startte in 1956, duurde drie seizoenen en werd dat wegens diverse redenen gecancelled. Maar het was wel de eerste zwarte artiest die meer dan 50 afleveringen op tv kwam sinds 1956 en met een breed gamma van artiesten die hun stempel gedrukt hadden in die vijftiger jaren. King Cole de jazz pianist.

@Gottlieb

De muziek, en vooral de onvergetelijke nummers van de Amerikaanse jazzpianist, songwriter, zanger Nat King Cole bekoorde een degelijk gevulde zaal. Met achteraf nog een bal in de foyer waar ze konden dansen op die sfeervolle songs ten tijde van de Big Bands en Crooners.

Dree had drie gastartiesten mee, en zelfs een onverwachte vierde, om die sfeer van de crooners uit de vijftiger, zestiger jaren nog eens in zijn volle glorie te brengen.

“ Unforgettable “, “ Smile “, “ Let’s Face the Music “, “ Lullaby “, “ Watcha’ Gonna Do “, … waren slechts enkele van die schitterende nummers die gezongen werden door Sophie,

Sandrine ( naast hun pop songs, hebben ze ook ervaring op andere genres tot zelfs musical en onlangs toerden ze nog samen om Ann Christy te eren )

 en Yannick Bovy ( The American songbook is hem niet vreemd ).

Tijdens de setlist twee aparte nummers : “ Mona Lisa “, … Yannick wou het zeker in de setlist.  Zonder orkest maar wel met een eigen arrangement van Marijn Daniels ( oprichter VRT band ) op contrabas. Samen met gitarist ( Erwin Maussen ), piano ( Vincent Goris ) en drummer ( Geert Gielis ). Een heerlijk muzikaal schilderij.

En ook ‘ Toen Nat King Cole van de Liefde zong ‘, van Will Tura ( 1983 ), … maar vanmiddag in de Engelse versie “ Walking My Baby Back Home “ ( 1930 van Roy Turk,…  en in 2008 was dit tevens het virtueel duet van Nathalie met haar vader die het in de jaren vijftig vertolkte ).

Vanessa Van Hove ( presentatrice bij Radio 2 en enorm op de hoogte van crooners en dan vooral The Rat Pack ( met Frank Sinatra als bekendste ) praatte de songs aan elkaar met nu en dan enkele weetjes over Nat en de nummers. Zij was de vierde guest, onverwacht, wie had gedacht dat ze zo kon zingen.

 Samen met Yannick, Sandrine en Sophie namen ze afscheid met “ L-O-V-E “.

Vol enthousiasme namen ze het gigantisch applaus in ontvangst.

Yannick, Sandrine en Sophie dompelden ons onder in enkele van Nat’s onvergetelijke songs. Tussenin zorgde Vanessa voor enkele feitjes tijdens Nats leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s