Nijghse Vrouwen – Brugge –

Twee grote hoogtepunten in de show.

Een statement tijdens het nummer “ Welterusten, Mijnheer de president “. Een V teken, appreciatie, steun met wat er momenteel in Ukraïne gebeurt.

En een sublieme versie van ‘ De Pastorale ‘, Astrid in duet met Amaryllis.

Verder verslag en beeld volgt.

Zondag 27 maart stonden de Nijghse vrouwen op het podium van de Brugse stadsschouwburg. Astrid Nijgh ( ex lennaert ), Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk openden met ” Avonden “. Eén voor één kwamen ze op tot de vier, in intieme en met verschillende timbres — ” ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij …” de zaal al in furore brachten.

Astrid was voor deze avond de verteldraad tussenin de nummers. Ze had het o.a. ook over Rob De Nijs, zijn allerlaatste concert ‘ ’t I Mooi Geweest ‘, op 10 april in Amsterdam zou niet kunnen doorgaan. Geveld door Covid. Maar voor jullie nu een aparte versie van zijn ” Dag Zuster Ursula “. Sabien Tels ( leadzang – rest backing ).

Astrid wou ook dat de mensen van de techniek even de lichten veranderden, om te tonen wat een mooie schouwburg dit was. ” … we zijn hier ooit geweest, … toen we nog braaf waren … “, geen idee wat ze bedoelde maar ik had er het raden naar. En na nog enige woorden zong Astrid solo ” Alleen, is maar alleen “.

Leuk was de manier hoe ze haar drie zangeressen als dochters omschreef die voor haar zorgden. En dit was te merken hoe ze een stoel plaatsten, en haar de gitaar gaven voor het nummer ” Een Grijze Lente “.

Even later volgde er een zeer intiem duet met Stephanie op gitaar en Sabien.

Peter Verhaeghen op contrabas tokkelde er de sfeervolle noten bij.

ook zijn collega muzikant, nu eens op piano dan aan de trekzak ( accordeon ) bezorgde ons mooie momenten die het haar op onze armen liet oprijzen. En dit vooral met het nummer ” … ” . Hij op accordeon en Sabien op de toetsen.

.. volgt verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s