Toneel De Valk – Lucy op de sofa – Brugge –

Voorbeschouwing

Ook toneelvereniging De Valk werd getroffen door het Corona virus, alle voorbereidende werk, repetities voor het jaar 2020 werden de vuilnisbak ingegooid.

 De pandemie trof alle sectoren, … het stukje limoen in de hals van de fles

copyright brouwerij Grupo Modelo / AB InBev met social distance

hielp niet meer om de beestjes af te houden. In Italië hadden ze ten tijde van het Romeinse Rijk er al iets op gevonden, laat Asterix en Obelix het opnemen tegen Coronavirus en Bacillus ( cfr. 2017 : ‘ Astérix et la Transitalique – okt. 2017 ).

copyright Uderzo en Goscinny

Een magische portie toverdrank kon dit wel overwinnen. Niets hielp, over gans Europa en de wereld werden mensen aangetast, … en het escaleerde enorm, met de Spaanse griep in gedachte brak na enige tijd ook de paniek uit. Hoe dit op te lossen, … een toverdrank, een vaccin moest er komen om dit tegen te houden. Het duurde toch enige tijd tot ieder onder ons zijn portie toverdrank toe gediend kreeg, ervan verlost, niet echt, …een tweede dosis. En momenteel opnieuw een grote escalatie. Een derde magische portie is nodig. De fictie in een stripalbum is ver weg. Het Corona – virus was al een verzamelnaam voor verkoudheidsvirussen : Sars ( 2002 ) en Mers waren toen al dodelijk maar nu hebben we Covid – 19, een Sars variant. Momenteel vertoeven we in een zoveelste golf en enkel als we volledig gevaccineerd zijn en nog diverse extra maatregelen respecteren kunnen we net als Asterix en Obelix dit overwinnen. De toeschouwers, het publiek, de mensheid kan dan weer juichen en feestvieren zonder dat er dodelijke slachtoffers vallen. Ieder van ons heeft er reeds schade van ondervonden, financieel of erger, … menselijk leed.

Ieder van ons heeft contact nodig, sommigen onder ons meer dan anderen en cultuur is één van die draagvlakken. Samenzijn, genieten, … even weg van de dag dagelijkse beslommeringen. De batterijen terug opladen. Bijna een anderhalf jaar was dit onmogelijk maar met mondjes maat konden we onze zinnen weer verzetten. Hopelijk blijft het zo, mits alles onder een zeker controle te houden. Nu en dan krijgen we weer een opdoffer te verwerken, … zo ook deze toneelvereniging die hun speelschema hebben moeten herschikken. Marc Monsar, het brein had in de Covid periode zijn geest en pen laten werken. Formule 1, liefde, hypocrisie, porno, bedrog en sexisme, frieten, een Chesterfield ( de sigaret of de velden ). De Laterna Magica ontsproten uit vorige stukken en de volle laden met notities, die samengevoegd de geboorte waren voor een aparte voorstelling. Ook iets uit de voorstelling van “ Jacques en zijn Meester “ uit 2019. 

“ LUCrazY op de Sofa “, … en voor + 16 ( ??? ),

… een fabel op een sofa met dat prachtige gecontesteerde schilderij

copyright Reuters

van Gustave Corbet op de achtergrond.

Wie is Luc’razy ‘, … hoe exuberant is de catwalk. Alvast één catwalk verschijning mag je vergeten. Een sexy vrouw op rode Jimmy Choo’s, met aan de leiband haar hond, even naakt zoals een hond is ? Zij waren in quarantaine geplaatst.  

 18 en 19 november werden geannuleerd, de opdoffer, maar de vertoningen op 25 en 27 november gaan door met een extra dag op vrijdag 26 november ( hier later verslag over, aanwezig ).

Intussen kan je genieten van enkele teasers, … wat te verwachten.

Afspraak donderdag 25 november 2021 te Brugge in het MAZ ( cultuurcentrum Magdalenazaal, Magdalenastraatstraat 27, Sint-Andries ) voor de premiere. En in de foyer kan je genieten van enkele prachtige foto’s van De Valk hun vorige juweeltjes van vertoningen ( jammer, enkel zwart wit, …

want sommige vertoningen waren letterlijk en figuurlijk zeer kleurrijk – spijtig, graag enkele foto’s in kleurenpracht gezien ).   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s