Triennale Brugge 2021

Geopend op 8 mei, … al enkele maanden, maar zelf kwam ik er nog niet aan toe om ze allen te bezien en te bewonderen. Tot nu.

Nog tot 24 oktober kan je deze derde triënnale te Brugge bezoeken en bewonderen. Diverse kunstenaars hebben weer prachtige installaties in de binnenstad neergepoot. Dit maal zelfs tot in Zeebrugge, … als je van vogelnestjes houdt en in Zeebrugge bent, zoek ze op.

Brugge kende in de vroegere jaren reeds enkel triënnales, maar 1974 was de derde en de laatste, hopelijk nu niet. Want, 41 jaar wachten is wel ietwat lang. Dit jaar was de noemer : TraumA, niet te associëren met Corona want toen artiesten, kunstenaars gecontacteerd werden was er nog geen sprake van dit virus dat al voor diverse trauma’s gezorgd heeft.

Trauma, een verwonding, een aandoening, … een psychisch letsel dat je hebt opgelopen, een paniekerige rilling. Realiteit, of meer in een droomsfeer. De dertien kunstwerken beelden het prima uit.

Twee of drie installaties kunnen wel enkele mensen een mindere dag bezorgen. Hoogtevrees,

bang in het donker,

schrik van naalden ?

Zoek het zelf maar uit tijdens je wandeling. Het wordt wel duidelijk wat ik bedoel.

Waarom zelfs niet ergens een corona virusje in de vorm van een kantstukje kopen in één van de vele souvenier shops na het zien van deze tentoonstelling.

Zelfs andere installaties zullen voor iedereen een andere betekenis oproepen die ergens aan verwant is. Clownachtige skeletten op een lieftallige draaimolen, wie weet.

Ontdek het zelf nog in deze laatste week, één kunstwerk blijft sowieso in Brugge, is het een Griekse tempel die invalt door een aardbeving, of is het een benauwende wurging van een bos ? Of de werkdruk, stress, .. wie zal het zeggen. Elk zijn eigen opinie.

Een impressie van deze dertien fenomenale werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s