Nostalgie radio – Nieuwpoort –

De laatste twee jaar is het marktaandeel van Radio Nostalgie sterk gestegen. De zender heeft er vele luisteraars bijgekregen. Intussen werden hit lijsten van de 90’s en de 80’s in het programma gestopt. Ook de Feelgood 1000 kon rekenen op tal van luisteraars.

Op 17 mei werd Nostalgie + gestart, de DAB+ zender. 60-70-80 muziek, met een aparte fotosessie die deed denken aan John en Yoko. (cfr.25 maart 1969 ).  Leen Demaré – een radio icoon die werd binnengehaald- en Dominique Crommen kondigden dit aan op hun manier. ( https://youtu.be/Ae9ENdwAVlw ).Een eerbetoon aan een groot artiest en de muziek uit die tijd.

Momenteel is de Nostalgie Walk On Sunshine ook al iets meer dan een maand bezig. Een instagram foto zoektocht door het mooie Nieuwpoort. Met een elektrische fiets als hoofdprijs. Promotie voor de stad die het Nostalgie Beach Festival voor de eerste maal zou ontvangen. Dit na 2 jaar Bredene en 4 jaar Middelkerke ( een pop up arena van het sportpaleis kwam op het festivalterrein, dus changement de decor en Nieuwpoort was de gelukkige ). Maar Corona gooide roet over Nieuwpoort en zorgde voor een afgelasting, het jaar erop werd ook beslist om het niet te laten doorgaan, nog te onveilig en te weinig publiek toegelaten. De zevende editie op deze spiksplinternieuwe plaats komt er op zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2022. De line up zal wel iets veranderen. Intussen kan je drie weken lang genieten van al die hits uit je jeugdjaren met al die anekdotes, belevenissen, eerste lieven, … vanuit de container studio te Nieuwpoort.

De buzzer werd op vrijdag 16 juli ingedrukt door Leen, Bjorn Verhoeven, vier schepenen van Nieuwpoort en Margriet.

Leen Demaré vroeg of het in het west Vlaams mocht.  “ Er zijn hier enkele mensen aanwezig met een sjerp, … “. “ Mooi kleedje, … “ kijkend naar  Anne Gheeraert ( schepen van toerisme ), “ … te vriend houden …”. Om 16.00 starten we met de uitzending. Uit het publiek werd er door enkelen geroepen of Margriet een nummer zou zingen. “ Misschien op het dak, … tussen het groen, … “ reageerde Leen onmiddellijk al lachend. Maar dit was hier niet van de orde. Het betrof enkel een voorstelling wat de mensen hier op de dijk de volgende drie weken mochten verwachten. Margriet was enkel aanwezig om een nieuw tv programma van haar voor te stellen dat op Proximus Tv kan bekeken worden. Startend met twee proefopnames die eind augustus uitgezonden worden. Babbelen met Vlaamse artiesten en enkele live nummertjes. Indien het een succes wordt volgen er meerdere afleveringen.

Toen Bjorn haar enkele vragen stelde kon ze het niet meer uithouden van de pret, “ … op strand liggen, dan zal ik me eerst een beetje moeten ontharen. “ …,in vroegere jaren dachten ze dat er een walvis op het strand lag, … “. Bulderlach op zijn Margriets.

Publiek en pers telde af met de presentatoren, … vijf, vier , drie, twee, één , … de buzzer zoemde en het programma werd gestart vanuit de Nostalgie container op het Hendrikaplein te Nieuwpoort.

Leen Demaré, Bjorn Verhoeven, Margriet, en de sjerpen Bert Gunst, Anne Gheeraert, Jos Decorte ( schepen van o.a. sociale zaken, …,) en Kris Vandecasteele ( schepen van o.a. landbouw, …) poseerden voor de persmensen om het moment van de dag vast te leggen. Een nieuw radioprogramma, en de voorbode voor het festival in 2022 niet ver van deze plaats.

Een gedachte over “Nostalgie radio – Nieuwpoort –

  1. Er stonden reeds veel mensen te wachten om de studio te bezoeken. Dat kon voor 1 keer. Ook velen hadden reeds de speciale QR-code gescand om zo een goodie-bag te kriigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s