Burgrock 2021 – Brugge –

Zondag 11 juli 2021, de Vlaamse feestdag. Zaterdag in de vooravond werd er een korte speech gegeven  in beperkt aantal. Hierop volgend, het uitreiken van enkele prijzen en met De Speelschaar SFX het samen zingen van “ De Vlaamse Leeuw “. Ook kransen werden neergelegd aan het standbeeld van Breydel en De Coninck . Sober en Corona proof. ( was niet aanwezig maar Björn zijn beelden zijn te zien op de facebookpagina van het 11 Juli komitee ).

Maar zondag met een lekker weertje werden enkele pleintjes gevuld met korte optredens waarbij toch overal een honderdtal aanwezigen konden genieten van diverse muziekgenres. Burgrock ging dit jaar dus door maar op een aparte manier. De vraag aan allen was om nummers in het Nederlands te brengen of toch zo goed als.

Het Zilverpand, de binnenplaats van het Arentshof en het Oud Sint- Jan, de Markt en de Burg. Je kon zelf kiezen waar je eerst naartoe wou, want allen speelden 4 keer een korte set van een halfuurtje.

Soms mits reservatie kon je veilig genieten en drinken wat je wou, geen eigen bar, geen bonnetjes, maar bij de plaatselijke horecazaken. Steun voor hen, na ettelijke maanden gesloten te zijn.

Alle medewerkers hadden voor de start nog een huzaren stukje moeten leveren. Eén bepaald podium stond op een verkeerde plaats. The Vintage nabij het concertgebouw had een podium voor de deur gekregen die bestemd was voor Het Zilverpand. Maar ruim voor 14.00 stond ze op de juiste plaats.

Voor hen die Hideaway verwachtten in het Arensthof zagen een aparte samenstelling. Frontman Ralph Bonte geflankeerd door Jean-Marie Herman en aangevuld met drummer Claude Himpe. En zangeres Sara Gallein. Bassist Eric Vandekerckhove was er ook maar hij stond samen met Tommy en Stevie in het Zilverpand.

De vreemde vogel tussen de groepen  Hideaway, The Claeys Connection, The Wild Flowers Unplugged en Project D was wel het Fiorettikoor.

Een koor voor jongeren tussen 7 en 21 jaar ( vanaf 7 kan je meedoen tot … jaar ). Met 46 leden vertegenwoordigt en gedirigeerd door Hilde Neutens en Sara Breemersch op piano ( haar dochter en hulpdirigente ). Mooie samenzang van deze jonge muzikanten, tot tweestemmig en zelfs driestemming arrangement als mijn gehoor goed was in een mooi samengestelde selectie van Nederlandstalige nummers.

Jammer dat Project D op de Markt in het begin had af te rekenen met enkele technische kwaaltjes.

The Claeys Connection eindigde toch met een Nederlandstalig nummer in een zeer ongezien bezetting. ( ? ) Maar alles lees en zie je in uitgebreider verslag van deze Burgrock anno 2021 in Coronatijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s