Fayard pop up cinema en zomerbar – Brugge –

Vrijdag 2 juli 2021 om 19.00 werd de tentoonstelling in het Kasteel Les Fayards officieel geopend door schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Een tentoonstelling die een hele resem kunstenaars van eigen bodem verenigd in de kamers en gangen van dit kasteel. Schilderijen, tekeningen, fotografie, beeldhouwkunst, glaswerk, … bieden je enkele uurtjes kunstgenot. Iets uitzonderlijks voor een zomerbar. En dit naast een massa films die je buiten op groot scherm kan bekijken of in de intieme cinema binnen.

Fayard, a place to be, even verpozen met een drankje, een filmpje meepikken of  de prachtige werken bewonderen doorheen het kasteel, zijn gangen trappen en kamers. En dit alles in en zeer georganiseerde Corona veilige omgeving.

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot zondag 29 augustus, maar … ze wordt wel om de drie weken verandert. Dus je kan op dit domein zeker driemaal allerhande kunst ontdekken. Exclusief voor Brugge. Vandaag een impressie wat je momenteel kan zien.

De eerste reeks kunstenaars zijn :  :  Isabelle De Smedt / Robin Vandenabeele / Stefaan Vanhoutte / Nicolaj Verheyen / Pascale Bentein / Sylvie Puype / Fleur Coevoet / Aline Gorsen / An Deceuninck / Jochen Coghe / Marcel Vlamynck / Timothy Verlinde / Lucas Delaere / Etienne Roete /

Eén adres : Fayard – Pelderijnstraat 54 te St Kruis Brugge. De zomerbar met filmprojectie vertoeft reeds voor de derde maal hier.

Zoals Nico in zijn speech zei : “… we kijken positief vooruit in de toekomst, Fayard mede door steun van de stad Brugge is nu ook uitgegroeid tot een pop up kunsttentoonstelling.

Alle mooie dingen bestaan uit drie, dus 3 opeen volgende weekends kan je hier tal van kunstenaars uit Brugge en omstreken leren ontdekken. Hou het veilig en bezoek het in kleine groepjes. Blijf even stilstaan bij deze schitterende werken die tot 18 juli te bekijken zijn want op 23 juli krijgen we andere werken voorgeschoteld “.

Een mooi initiatief die nog meer volk zal trekken op deze zomerbar. Een idee ontsproten uit het brein van Patrick Van Hauwaert, die we kennen van Razor Reel Flanders Film Festival.

Nog een onderonsje op één van de gezellige ruimtes die hier gecreëerd werden.

Er werd ook nog een aparte ruimte voorzien met een overzicht van dit festival maar enkele kleine akkefietjes zorgen voor enige uitstel. Hopelijk zijn de projectors die er ook stonden terug 100% in orde. Zodat het filmplezier niet in de problemen komt.

Een honderdtal personen waren deze vrijdag aanwezig en … eindelijk na enkele rotte regenbuien de laatste dagen was de zon volop van de partij.

Binnenkort voorstelling van tentoonstelling 2.

De brochure tentoonstelling 1

copyright Fayard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s