Sluitertijd – Brugge –

Sinds zaterdag 13 Maart 2021 hangen er langs de muur van de Dupont- fabriek 60 beelden van Brugse fotografen, geselecteerd uit meer dan 600 inzendingen. Onderwerp was de Corona / Covid lockdown in Brugge in beeld te brengen.

Ik had de datum van inzending verward, geen beelden kunnen doorzenden en zo niet in de selectie geraakt. Jammer, was anders wel benieuwd of er een beeld geselecteerd werd om in dat groot formaat aan die muur te hangen.

De jury heeft zeker veel werk gehad aan al die inzendingen om een selectie te maken die representatief was voor wat Covid teweeg bracht in Brugge.

Mijn selectie waar ik er drie moest uitkiezen en jammer genoeg niet heb kunnen doorspelen was even uitzoeken welke drie ik zou kiezen, het vergiet zat er zeker bij, verder was er de keuze van die witte doeken aan een appartementsgebouw en die teksten waar iedereen zijn mening kon schrijven in het Gruuthuuse. Of … de enscenering van de jacht op wc papier.

Eén excellent beeld had ik gemist. Laïs verkocht na hun optreden cd’s op een veilige Covid manier. De geldbakjes voor de stoelen werden met een stok door gespeeld op anderhalve meter. Je nam een cd uit het bakje en je legde je er je geld in. Hoe veilig was dit niet. IK was ietwat verbaast op dat moment, geen foto genomen, verrast door deze manier. Maar dit was anders zeker mijn eerste keuze qua Covid beeld. Cultuur zorgt voor zijn toeschouwers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s