Burgemeester Leopold Lippens – in memory –

Als rasechte Knokkenaar ( sinds 1983 wonend in Brugge ) was het moeilijk kiezen die bepaalde dag in 2019 ( 19/10/2017 ), als medewerker / redactie en fotograaf van het  RRFFF ( filmfestival ), of om de viering van 40 jaar Burgemeester mee te maken met een subliem optreden toen van Bart Peeters en tevens de officiële opening van de nieuwe tribune van FC. Knokke. Uiteindelijk voor het filmfestival gekozen. Jammer, …maar keuzes kan je niet meer teniet doen.

Het zou nog wel eens passen, maar Covid en andere zaken hebben roet in het eten gegooid. We zullen nooit meer samen lachen over veel zaken die ik als kleine jongen tot volwassene met hem gedeeld had.

Mijn laatste herinnering aan Burgemeester Leopold Lippens, toen we nog eens gezelling samen waren was de opening van Surfing : The cult of cool in het Scharpoord op 25 maart 2017. ( 30 jaar bestaan van Surfers Paradise ). We hebben ons geamuseerd, en vele herinneringen opgehaald van kleins af. Frank daagde hem zelfs nog uit om op dat board te staan maar hij liet het over aan de jongeren.

Hierbij mijn medeleven en mijn laatste foto’s van hem. Een Burgemeester die 7 op 7, 24 op 24 , een gans jaar voor je openstond om het even welke politieke kleur je had.

We zullen je missen, alle Knokkenaars en zij die andere oorden opgezocht hebben. Maar om het even, wij blijven Knokkenaars en Lippens blijft in ons hart zitten.

In loving memory – Burgraaf Leopold Lippens, Burgemeester van Knokke, Knokke – Heist.  (20/10/1941 – vrijdag 19 February 2021 ).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s