Golden Earring, ( never been forgotten … )

Mijn geboorte was ook het ontstaan van The Golden Earrings. Een mijlpaal van Nederlandse bodem die meer dan 50 jaar de hitlijsten bezette, diverse festivals met meer dan 10.000 toeschouwers.

copyright Frank De Roo – 2017

George was Golden Earring, de oprichter, zijn snarenspel die de groep zo kenmerkte. Zelfs al kwam Barry er pas bij in 1967, een frontman die alles heeft, met een stem die na al die jaren nog niets heeft ingeboet. Maar zonder die typische Golden riffs, slides, akkoorden, vingertoetsen, … geen Golden Earring.

“ Say When  “, in 2019 was nog eens een statement van deze groep die er nog steeds stond. Oud, ja, maar vele jongere bands konden niet optornen tegen deze muzikanten met hun charismatische gitarist. Golden Earring ( naamsverandering rond 1969 ), stond voor ambiance, kwaliteit, … en entertainment van de bovenste plank. Een 13 jarige die uitgroeide tot een soort icoon, George Kooymans was niet klein te krijgen. Leeftijd had geen effect op zijn gitaarspel en zanglijnen. De Corona perikelen zouden hem ook niet klein krijgen maar ASL in Februari 2021 was de spelbreker. Velen hadden gehoopt dat éénmaal  verlost van het virus, de mensen weer naar optredens zouden brengen en zo zouden kunnen genieten van weer eens een weergaloos optreden van deze hechte vriendengroep die allen meer dan zeventig lentes telden.

Jammer maar zonder hem is Golden Earring niet Golden Earring. Een mijlpaal in de muziekwereld houd zo op met bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s