De Toots sessies

Vele gezelschappen en artiesten grijpen in deze Corona periode naar alternatieve manieren om toneel, dans, muziek, … tot bij het publiek te brengen. Ook Canvas biedt sinds 18 november 2020 aan deze mensen een kans om toch op een podium te kunnen staan. Studio Toots is momenteel bezig aan het tweede seizoen. De Toots sessies hebben een groot succes, onbekend talent zien, gevestigde waarden en nu en dan een fragment die je voorheen in normale tijden nog zelf hebt kunnen beleven.

 Zoals op maandag 14 december 2020, ( was te zien op maandag 14 oktober 2019 in de Brugse Stadsschouwburg ) toen Thomas Vanderveken ons inleidde bij Theater FroeFroe. Een kort gesprekje met Dimitri Duqeunnoy , één van de spelers ( de andere acteurs – Tropoi- Dries de Win , Thaïs Scholiers ( o.a. ook Ultima Thula ) en  Filip Peeters, tevens de poppenmaker en artistiek medeverantwoordelijke van Ultima Thula ). Dimitri en zijn medespelers brachten een fragment uit het stuk  “ Tropoi “ ( middeleeuwse varianties op Gregoriaanse gezangen ). FroeFroe staat bekend voor zijn poppentheater voor volwassenen vanaf 4+.

copyright Ultima Thula
copyright Ultima Thula

Hij liet ook nog een teaser los, volgend jaar mogen we een vervolg verwachten ergens op een Antwerps zomerfestival. “ Diva “, hij wou niets verraden maar de fans van FroeFroe weten nu al waar en dat het over de castraat zanger Farinelli zal gaan.

Naast deze Toots sessies biedt Canvas ook een nieuwe zender aan ‘ Podium 19 ‘ die opende op 21 januari met het weergaloze optreden van Arno in de AB ( nog tot 20 februari te bekijken ), met een laatste maal publiek aanwezig in de zalen.

Streaming is tegenwoordig de laatste optie om cultuur in onze huiskamer binnen te brengen, gratis of betalend.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s