Corona Brugse artiesten in de kijker – 66

Brugotta Awards, een driejaarlijkse stemming bekroond met een award op diverse vlakken, 2020 zou een tweede viering worden voor onze Brugse artiesten, hotspots, Brugse monumenten en acts. Decibelrijk, verfijnd of dansend. Chris Dusauchoit kon weer op zijn aparte manier tal van ons Brugs kruim voor zijn micro nemen voor een kort en krachtig interviewtje. Metronoom kon weer schitteren met tal van musici die deze academie voortbracht. En het publiek die voor verscheidene artiesten had gestemd zou live meemaken of hun favoriet in de prijzen gevallen was.

Jammer, het werd uitgesteld naar een nieuwe datum, zelfs deze werd geannuleerd. Geen publiek maar toch een aparte livestream voor iedereen te volgen op de site van het cultuurcentrum Brugge. En ook op hun facebookpagina vrijdag 18 september 2020 om 20.00.

Tussenin hebben we twee schitterende Brugotta Tributes mogen meemaken, en volgend jaar mogen onze artiesten die zich geroepen voelen het oeuvre van David Bowie aan pakken voor een nieuwe tribute.

Hoofdact van deze tweede Awards zou niemand minder zijn dan Elisa Waut. In 1984 had ze de Humo Rock Rally gewonnen, om dan bijna 10 jaar her en der aanwezig te zijn in het muziekland. Enkele jaren stilte maar rond 2015 toch een kleine opflakkering. Een nieuwe elpee en de single ‘ Love Rears ‘ ( 2020 ). Intussen 58, maar nog steeds een mooie verschijning en stem. Benieuwd, zelf is het vanuit de huiskamer om één van de iconen uit de jaren tachtig te zien schitteren in de Brugse Stadsschouwburg.

Andere artiesten aangekondigd zijn o.a. : Noël Van Oyen ( Split Window, de voorbode van Skov ), Sam Claeys, Maanbar, Alley Gators ( come back ? ) en Cajun Moon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s