Corona Brugse artiesten in de kijker – 62

Een terugblik op de Tripel Feesten.

Ook onze Nationale Feestdag in Brugge die traditie getrouw duizenden toeschouwers naar de Markt brengt voor de driedaagse Tripel Feesten lijdt onder het virus dat momenteel weer aan het opflakkeren is. 2020-04-17_081549 Reeds vier maanden worden ons tal van evenementen hierdoor ontzegd. Hou je aan de regels zodat we terug kunnen keren naar die gezellige dagen van weleer. N. Blontrock had jaren geleden nog geen idee dat wanneer hij nu iets aankondigt het als schepen van cultuur zou zijn.

Een massa volk was op de been voor onze grootste Belgische artiest die een maand later zijn zeventigste verjaardag zou vieren. Dit jaar wordt hij er tachtig, maar zijn  ” Hoop Doet Leven ” klinkt nog steeds vol overgave.

Diverse Brugse bands deelden al die jaren het podium en één bepaald jaar klonk het vanuit het publiek, ” Bolle, Bolle “, ja onze eigenste F. Bollaert

als gitarist bij Radio Guga. Het optreden was één van de beste in dat jaar.

Laurent schitterde met zijn band.

De Kreuners zorgden zelfs voor een lockdown, de Markt kon geen toeschouwers meer aan. Oude gloriën trokken op die dagen een massa volk.

The Selecter,  IMG_0211nog met een redelijk authentieke bezetting. Boney M. was jaren geleden ook een grote trekpleister. Zelfs al waren het de backings en een stand in die Bobby ( enige jaren terug overleden ) verving. Enkel Liz Mitchell kan nog als oorspronkelijk lid beschouwd worden, maar de sfeer was er niet minder om.

Hoop, IMG_7020 zoals Will het zegt, en zeker volgende maand op zijn verjaardag. We krijgen dit wel klein als we allen samenwerken en de regels volgen, hoe moeilijk het ook is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s