Corona – Brugse artiesten in de kijker – 61

Een extra editie, geen typische Brugse Artiesten in de kijker dit keer maar toch een kleine connectie. Vele Brugse bands hebben hier opgetreden en vele toeschouwers waren Bruggelingen. Parkpop en RedRockRally organisatoren waren meerdere malen hier aanwezig om ideeën op te doen of groepen te leren kennen.  De 34 ste editie van Kneistival in 2019 zal nog lang in de herinnering blijven liggen, een kleinschalig evenement in 1986 dat uitgroeide tot een zeer succesrijk festival, jaarlijks door duizenden bezocht.

Ouderen konden er zich gezellig neer vleien op de trappen. Kinders speelden met de bal of reden er met go karts,… veilig afgeschermd van de straat. Ook een jaarlijks samenzijn op die trappen met vrienden of kennissen die je enkel dan weer eens zag. Het Corona virus stak ook hier een halt aan. De jubileum editie van 2020 werd geannuleerd, het is uitzien naar volgend jaar. Op dezelfde plaats ?, dat is een vraagteken want De Put wordt omgevormd tot een modern plein. Erfgoed is tegenwoordig niet zo belangrijk meer.

Zelfs De Put die meer dan 70 jaar oud is. En mee te sfeer heeft helpen bouwen van dit nog steeds gratis festival. Wat zal er dan met het monument gebeuren ? Wordt het verplaatst of toch geïntegreerd ? Wat met het speelparcours van de kinders, waar zelfs de grootvaders zonder angst voor het verkeer konden ravotten op allerhande manieren. Zelfs ieder jaar werden de kinderen door iedereen in de gaten gehouden, zodat er niets verkeerd kon voorvallen.

Donderdag 16 juli was het normaal de opener van een zesdaagse muziek entertainment dat zou worden afgesloten op de Nationale feestdag. O.a. Razorlight, Raymond en Cleymans en Van Geel stonden er geprogrammeerd.

Een overzicht in beelden van de laatste jaren.

 

Groepen die hun afscheidsoptreden gaven, artiesten waarvan we in de loop der jaren jammerlijk afscheid van namen, oude gloriën die er nog steeds stonden, maar niet meer in de originele bezetting, artiesten die online huisconcerten gaven tijdens de lock down periode, de opkomende  gender identiteit ( cfr K’ Choice ), … 500 miles afgelegd om er te geraken in die Put, bekende gasten en toeschouwers waren ook aanwezig onder de toeschouwers, verrassingen, hugs van de Truttes die momenteel niet aan de orde zijn, Quentin Tarantino stuff met ‘ Little Green Bag ‘, tot zelfs huwelijks aanzoeken, onvermijdelijke pit dances ,… De Put van Heist heeft het al gezien en meegemaakt in die jaren. Staand en zittend werd er mee gezongen, gedanst en geroepen. Terrassen in de aangrenzende straten zaten propvol, tot zelfs op de balkons van de appartementsgebouwen werd er lustig meegedaan. En de organisatie van Kneistival kan nog steeds rekenen op talrijke vrijwilligers, sommigen al aanwezig vanaf het eerste uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s