Corona – Brugse artiesten in de kijker – 56

Vandaag een musicalster met wereld allure.IMG_4094 En met stevige Brugse Roots. Zelfs al woont hij nu in Antwerpen. Een kleinkind van een Brugse fietshandelaar ( nabij De Klokke ) , Maurice Martlé .Van hem kreeg hij zijn eerste koersfiets, een Eddy Merckx ( deze won in 1969 en 1975 ). Ook een begenadigd voetballer van Club Brugge ( tot de Eufa juniors, keeper ). Een ideale opener voor De Ronde Van Vlaanderen in 2016, de 100- derste.

De Markt was volgepakt, zelfs met het gure regenweer.

Anne Cambier was zijn co ster. En met Catalpa Symphonic werden we ondergedompeld in classic popsongs en tal van musicalnummers. Jammer geen Belgische winnaar dat jaar.

Een kleine maand voor hij het ronde concert op de Markt van Brugge opende stond hij samen met Jo Lemaire in de Brugse stadsschouwburg. Eén van de prachtige nummers die ze toen samen brachten was “ Plaisir d’Amour “ een gedicht en liefdeslied bijna 250 jaar oud die wereldberoemd werd door de versie van Nana Mouskouri in 1971. Benieuwd ? Jo en Hans zitten op You Tube met dit nummer.

De kleine geboren in het Sint Jans Hospitaal , studeerde aan het koninklijk muziek conservatorium in Brugge ( ook in Gent ) maar op zijn dertigste vertrokken naar Londen, om te studeren en te werken. Hij bleef er wonen, nog eens een uitstap naar Gent, Antwerpen voor een rol maar sinds 2006 terug naar Londen. IMG_4104 Niemand heeft ooit beide hoofdrollen, Jean Valjean en commisaris Javier vertolkt in de musical “ Les Misérables “. Een Belg, een Bruggeling die West End veroverde wel. Zingen en acteren zat in het bloed, want de grote ster had een aparte connectie bij toneelkring De Valk ( zijn ouders,… acteerden er ) en hij is nu één van de meest gevraagde musicalsterren.

Zelfs voor het luchtere genre is hij ook te vinden, Louis Neefs. Prachtige arrangementen, dito teksten.

Dus toen Connie hem vroeg voor een eerbetoon aan haar broer zei hij ja. Samen met haar, en haar dochter Hannelore zorgden ze in de Brugse Stadsschouwburg voor een memorabele avond. ( zie blog 21/01/2019 ).

Bajesklant, flik, vampier, gorilla ( Tarzan ), Walhallapersonage, Mufasa, of Padro Perez, een priester in Jezus Christ Superstar, Jeckyll, Bill Sikes, … of het Opera spook. Zijn mimiek leent er ook naar toe. Hans Peter Janssens vertolking van al deze figuren bewijst dat hij één van de grootste musicalsterren van het moment is. Benieuwd wat zijn volgende grote rol zal zijn, is het in de Uk of in België. Nog door die rotte Covid worstelen om het te ontdekken.

Of indien je niet kan wachten, koop een ticket voor vrijdag 19 juni 2020. “ Musical in uw kot “, een live stream. Samen met collega’s Michiel De Meyer ( ‘40-‘45 ) en Elke Buyle ( o.a. Frozen ).

Via de ticketshop van www.bso-producties.be koopt het publiek een ticket alsof dat voor een live voorstelling zou zijn. Ieder ticket kost 10 euro en zet de klant op een contactenlijst van genodigden voor het concert. De klanten krijgen een geheime YouTube-link doorgestuurd via e-mail. Die link brengt hen rechtstreeks naar de livestream, die start op vrijdagavond 19 juni omstreeks 20u.30. Het publiek kan het concert via die livestream volgen op het moment van het concert zelf of uitgesteld kijken. Voor aanvang van een optreden vragen ze traditiegetrouw aan het publiek om niet te filmen of te fotograferen, uit respect voor de artiesten en het vak. Dit keer vragen ze het publiek om de link niet te delen met anderen, uit respect voor de artiesten en het vak. Tijdens het concert kan het publiek in interactie gaan met de artiesten via een live chat functie. Zo kunnen ze nummers laten opdragen aan mensen die hen warm aan het hart liggen.

Ook binnenkort : The Best Of Musicals ( Antwerpse Schouwburg ) en Les Misérables en Concert ( Vorst ).

En wat hij in een interview zei om “ You’ll Never Walk Alone “ te zingen,

2020-06-07_brugge stadsmagazine

foto : stadsmagazine Brugge

als het nieuwe Clubstadion opengaat. We houden hem eraan en spelen dit massaal door naar het bestuur van de Club eens het zover is. Tegen wie Club dan speelt is om het even. Het wordt sowieso een groots feest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s