Corona – Brugse artiesten in de kijker -54

Nog eens een artiest in de kijker, het was iets geleden.

Brugotta Awards 2020, … uitgesteld naar een andere datum later op het jaar. Zou de vloer toen in de inkom van de Brugse Stadsschouwburg na Raymond VHG. In Maart een tweede tegel verliezen en vervangen worden door een tegel met ster en naam ?

Een andere Brugse artiest zou in de schijnwerpers gezet worden, als 12 jarige met zijn gitaar op een podium. Het zal voor volgend jaar zijn, … want dan is het 50 jaar dat hij op de planken staat. Diverse groepen, diverse muzikanten hebben met hem samengespeeld. Hij was één van de vorige artiesten, maar naast hem stonden vele zangeressen als frontman, euh vrouw tijdens die jaren en diverse groepen op tal van podia.

Zo ook Katrien Claeys tn_IMG_5820 ( dit begint zelfs te lijken op een nieuwe band – Claeys extra large- ) toen ze met Noël’s Dev Rabbit

optrad ( Julian Alcock intoduceerde haar ). Na enkele mindere optredens werd de groep echter opgedoekt maar Katrien zong ook nog bij Innocence tot 2016, en met Sugar & Cream IMG_7232 openden ze het jubileumjaar van Kneist. Dertig jaar ambiance in De Put van Heist.

Een extra optreden dat ingepland werd en op veel respons kon rekenen.

Toen er weer een nieuwe groep in Brugge opstond werd ze ook door die intussen nog wittere gitarist gevraagd om er deel van uit te maken. Vikings on Bicycle, sublieme optredens met tal van gasten.

Momenteel iets op de achtergrond maar deze groep is nog niet gearchiveerd. Deze band kan op gelijk welk ogenblik weer een podium ergens in vuur en vlam zetten. De kern en met diverse guests en front zangeressen staan ze zeer sterk. Zodat je je steeds aan een zeer professionele gig mag verwachten.

Solo’s , aparte duets. Deze muzikanten zijn top en de performers kunnen zich geen betere begeleiding achter zich hebben.

Zo ook Katrien, want zij gooit zich steeds vol vuur en enthousiasme met diverse stemtimbres in nummers van tal van iconische groepen uit de jaren zeventig, tachtig, … Niet te verwonderen dat ze veel gevraagd wordt en tevens frontzangeres is / was van coverbands die een groot publiek trekken.

Zulke samenstellingen met secuur gekozen setlists zorgen steeds voor veel volk en ambiance. Je moet als toeschouwer eens echt uit de bol kunnen gaan, kunnen meezingen met je favoriete songs, teruggrijpen naar je jeugdjaren,…

Katrien Claeys, IMG_6486 is het nu een covergroep of met muzikanten die freelance werken, studio sessies doen. Het is de moeite om deze vrouw bezig te zien en te horen. En ze is zeker niet veeleisend, toch als het schoenen betreft. Meestal blootvoets op het podium.

Een gedachte over “Corona – Brugse artiesten in de kijker -54

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s