Corona – Brugse artiesten in de kijker – 53

Een kleine pauze, maar vandaag weer een artiest of zeg maar artiesten in de kijker.

Brugse artiesten in de kijker zetten, het is soms een moeilijke bevalling.

2001, “ Summer Ghosts “,de debuut single van een nieuwe band die in Brugge opstond. Negentien jaar later doet dit nummer ons akelig denken aan onze komende Corona zomer. Cultuur ( op muzikaal vlak ) in Juli en Augustus, … ze is van de aardbodem verdwenen.

Dit vijftal brak in 2003 echt door mede door Steven Van Havere die ze in de kijker zette. Pukkelpop, De Afrekening van studio Brussel, Rock Werchter, … Het kon niet op voor deze groep die in 1999 de RRR trofee ( selectie uit 41 demo’s ) in de wacht sleepte die eerst Mei. Hans IMG_7717 en Tom hadden de band opgericht, maar in 2005 verliet Tom de groep. Ook hun tweede gitarist Joachim Mestdagh verliet hen. Als kwartet deden ze verder, Bart IMG_2995 verving Tom ( jammerlijk een jaar later overleden aan een hartstilstand ) als bassist.

In 2005 scoorden ze ook met de soundtrack van een tv serie ‘ Kinderen van Dewindt ‘.13A1314C-C132-405D-9DDC-614CCAB9A694 In die beginperiode zorgde gitarist Tom Barbier ook voor tal van hun successen.

Hun producer en tevens een excellente gitarist, Ward Snauwaert was jarenlang op de podia één van hun gitaristen, de laatste jaren bestaat het kwintet nu uit Hans, Bart , Dieter ( de Benjamin onder hen, de rest al veertiger of bijna ) en Tom, IMG_7682 die tevens ook een vaste muzikant bij Zornik is.

Na vele jaren stilte dook Lemon terug op bij enkele optredens van Brugotta. Bart zagen we wel in die stille jaren dikwijls op de podia. Was het nu MASK

of Seven Oaks,

… Tijdens die Brugotta optredens legde Hans enkele dingen uit in een kort interviewtje met Chris Duchosoit.

Lemon, na jaren stilte is nog steeds niet uitgespeeld. De sfeer en het spel, net alsof ze nooit stil hebben gelegen. Singer songwriter Hans

en zijn muzikanten zijn misschien terug voor een nieuwe geboorte. Met in gedachte zijn broer Tom, als ghost, die deze band hielp grootbrengen en optredens bezorgde op grote podia in België. Maar die ook een wegdeemsteren werd van deze excellente band.

Brugotta zette hen opnieuw in de schijnwerpers,

en tijdens één van die optredens zagen we een projectie IMG_7706 op de achtergrond van nog één van de grote bands uit Brugge die een mooie carriére in het verschiet hadden, maar die weggedeemsterd is / was. ‘ Teddiedrum ‘, …, maar die nu in deze pandemie tijd naar buiten is gekomen met een nieuwe single “ Lockdown Love “.

Hopelijk moeten we weer geen zes jaar wachten. En is deze vitamine C ( Lemon ) misschien een remedie tegen die ander C.

Hans Vermeersch, Bart Parmentier ,Tom Barbier en Dieter Gussé , …geen kwartet maat terug kwintet met Joachim Mestdagh opnieuw erbij. Het is aan jullie.

En ook aan ons om jullie te steunen tijdens jullie eerste optreden op 16 november 2020 in de Biekorf. Dus “ Stay With Me “, of bij ons. Met exclusief, vocale bijstand van Joke Derre, Berth Van Poucke en Karen Vanhulle. IMG_4311 ( Tom niet weer achter die backings kruipen ! )

 

 

 

“ Endless Days “ -2008- lp, een cadeautje voor allen die een ticket hebben kunnen bemachtigen. Geen inkomsten al die tijd en toch een presentje voor zij die hen komen toejuichen. Chapeau Lemon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s