Corona – Brugse artiesten in de kijker- 52

Brugse artiesten nog steeds in de kijker maar niet meer elke dag. Het begint veel opzoekingswerk qua beelden en namen te vragen. Wie was dat weer , welke groepen, zangers, muzikanten, … zijn er digitale beelden in de voorraad aanwezig van de beginjaren ? Op negatief ( soms ook niet ) dat wel, maar het grasduinen in die old school foto’s is ietwat te immens. Dus dan maar rustig opzoeken wie we zoal nog een moment in deze lossere lockdown periode in de kijker kunnen zetten.

Velen hebben Eszra leren kennen via Brugotta, de Tribute van Madonna.

Het nummer dat ze bracht ontsnapt me momenteel. Solo, maar, een zeer aparte interpretatie van Madonna’s nummer met een kinderkoor, dat op veel respons kon rekenen van het publiek.

Een combinatie die het nummer nog eens apart in de verf zette.

Joke Derre, een zweverige stem die je doet wegdromen. Mede door haar folk-pop en klassieke invloeden. Zichzelf meestal begeleidend op gitaar, en met momenten achter haar piano brengt ze haar eigen songs.

Stil en ingetogen, een aparte sfeer creërend die je vervoert. In het voorprogramma van Seven Oaks tijdens die eindejaarsviering te Assebroek ( Daverlo ) was het zelfs jammer dat haar set ten einde liep.

Maar een betere opener kon je moeilijk vinden voor Seven Oaks. De twee groepen die avond vloeiden echt in elkaar. Een volle zittende zaal genoot van dit intiem concert.

Joke is meer dan zangeres, songwriter. Zelfs al heeft ze met Petrol ( Kingfischer / Queenfischer ) op Humo’s Rock rally gestaan, diverse optredens op de Gentse feesten ( o.a. voorprogramma van Stef Kamil Carlens ). Of verzorgt ze de backing bij collega artiesten. IMG_4217 Haar talent reikt verder. Zoek haar maar eens op op facebook, derredesign, wordpress.com, …

Workshops voor kinderen, tentoonstellingen, grime, of het ontwerp van platenhoezen, … ( copyright foto’s J. Derre )

heb je een foto van je huisdier of je gezin, of wil je iets aparts voor o.a. je trouw. Bij haar kan je altijd terecht.

Joke Derre IMG_9460-001 een persoonlijkheid die wegdroomt in onze wereld, haar gedachten laat gaan en dit zo tot uiting brengt in die prachtige nummers of haar kunstwerkjes. IMG_9409-001 Wat heeft het als je tijdens je schooltijd op je vingers getikt wordt als je weer eens met je hoofd in de wolken zit. Het resultaat als jonge volwassen vrouw mag er zijn. En op haar manier zorgt ze ook voor de vele dromen van kinderen die hun expressie naar buiten brengen.

Eén van haar nummers “ Fukishima “ toont welk ze talent ze bezit, dromen, schrijven, afwijken zich verwijderen van de realiteit, … en toch een bepaalde impressie van de realiteit gevend.

 

Een gedachte over “Corona – Brugse artiesten in de kijker- 52

  1. Oh, zo lief!!!!! Ik geef toe, ik heb mezelf gegoogled en dan kwam ik dit immens lief artikel tegen.
    Bedankt, ik voel me vereerd ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s