Corona – Brugse artiesten in de kijker – 49

Half de jaren tachtig stond er weer een groep op in Brugge. In 1988 teisterden ze de podia met hun Rock en Blues nummers, veel optredens, plaat opname, succes buiten België. Vettig, letterlijk en figuurlijk. ‘ Big Fat Mama ‘. 2020-05-11_152823 2014 ja nee Denk maar aan dat voorprogramma van De Kreuners in een Brugse school. Maar niet de grote respons. Iedereen ging een andere weg op en zo ook de leadzanger, andere oorden werden opgezocht. Met Onrust had hij iets meer succes, commercieel dan, maar na enige tijd besloot hij toch iets anders op te starten.

Muzikanten bij elkaar gezocht, die muziek wilden spelen, veel optredens her en der. Sfeer en ambiance brengen. Het entertainen van een publiek en hen uit de bol laten gaan. Een duik in covers die aanslaan. IMG_1359Solo had hij enige tijd voordien met “ Problemen in miene hof “ ( -Plantation – Brugse tekst van Bart Herman ). Een variatie op “ Anton aus Tirol “.

Dit in gedachte, maar dan met muzikanten rond hem zou misschien wel tot een succes kunnen leiden. Nooit gedacht sinds de start dat ze een fenomeen gingen worden op tal van evenementen. Een geboren Aartrijkenaar samen met enkele Brugse muzikanten groeiden uit tot één van de grootste ambiance bands in het Brugse. Is het nu Kabouter Plop, André Hazes of via vele anderen richting Rammstein.

Jaarlijks kun je van hen genieten tijdens Klinkende Kroegen met een vaste stek op de Eiermarkt. De St. Michielse en St. Andriese feesten zijn ze steeds top of the bill. Ze trekken volk, ze zorgen voor enkele uurtjes ambiance.

Losjes uit de bol gaan of … losjes uit de kilt. Wel opletten of het op de Eiermarkt is of in één van de randgemeentes. Net als een clan heb je ook een ander publiek, en speel je in op hen. Polonaises in St. Michiels zijn een vaste waarde. Sinds hun start op de Eiermarkt is deze nu steeds overbevolkt.

Hij amuseert zich, het buitenland, … ? misschien nog in gedachten, noteringen in hitlijsten, … ? Misschien ook, maar wat hij nu al jaren met zijn blikken orkest, … muzikanten die uit hun schelp / sardinedoos hun technische vaardigheden demonstreren samen met zijn onvermoeibare energie en zo zijn volgelingen ( fans ) een namiddag of avond in een subliem sfeertje kan onderdompelen.

Jan Vermeersch IMG_1340of zeg maar Edje Ska. En vergeet zijn Pilchards niet. Reeds zes en dertig jaar zorgen ze voor uit uitbundige sfeer. Een derde generatie begint hen al te kennen. Dit jaar wordt hij 50, … en vijftig jaar viering Edje Ska en nog niet officieel op pensioen kunnen , dat zou wat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s