Corona – Brugse artiesten in de kijker – 48

Kleine versoepelingen volgen elkaar op in deze covid-19 dagen, maandag de winkels open met de nodige reglementeringen. Vandaag kan je toch Moederdag vieren. Of twee kokers van 4 samenvoegen, maar hou ook de afstand in de gaten. Op anderhalve meter, geen zoen en geen knuffel. Maar we staan toch oog in oog, hart in hart. We zijn er nog niet en alle essentiële maatregelen moeten we nog steeds handhaven.

Cultuur en horeca volgen, maar vanaf wanneer ? We mogen er niet invliegen, alles overboord gooien en waar we zo lang voor gezorgd hebben naar de knoppen helpen.

Vandaag staat er een café uitbater in de kijker. Naast zijn bruine gezellige kroeg waar ook tal van optredens georganiseerd worden is hij ook een graag geziene zanger / muzikant. Zijn roepnaam is her en der bekend in Brugge. IMG_7612 Hij is één van die mensen die angstvallig afwachten wanneer ze weer open mogen. Wat de richtlijnen worden, … wanneer er weer geld in de lade komt. 2020-04-14_160026 Joey’s Café.

Zijn groep draait al jaren mee. Vele muzikanten die al in de kijker hebben gestaan vervoegen hem op dat podia en geven de mensen een hoogstaand optreden.  Dwalend door al die prachtige nummers van singer songwriters zoals : John Fogerty, Bob Dylan, John Hiatt, Crosby, Stills, Nash and Young, The Band, … Eigen nummers zien ze echter niet zitten wegens diverse redenen. Maar ze voegen er toch altijd hun eigen impressie en arrangement aan toe. De roots worden bewaard, maar met hun cachet.

Brugotta,

Klinkende Kroegen hebben van hen genoten, en op die dertigste editie, een jubileum, van Kneistival

had hij een duo zangeressen mee. De Zedelgemse zusjes oftewel IMG_8222 ‘ The Cappaert Sisters ‘. En zeg maar in het voor programma van The Levellers.

Johan Stevens met zijn rauwe stem en dito uitstraling zorgt met zijn band, één van de beste coverbands uit het Brugse. “ Where does the power lie, as you move across the southern sky “, zoals Stevie zegt.IMG_8175 Of zoals we hem allemaal kennen, in het plat Brugs de massa entertainend met zijn one- liners doorheen die nummers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s