Corona – Brugse artiesten in de kijker – 47

Ietwat later dan normaal, maar hier is hij dan.

Iedereen kent hem sinds De Bende van Wim en Tournée Générale, … componist, songwriter, producer, … en muzikant. Na talrijke omzwervingen, belande hij in Brugge. Het jaar voordien was hij al met een Brugse getrouwd. Sinds 2016 mogen we van hem zeggen dat hij een Bruggeling is. En vandaag ook in de kijker als dusdanig mag gezet worden. IMG_2534 Mechelen is nog steeds zijn werkadres, Brugge zijn thuishaven en Brussel zorgt voor inspiratie en vrienden muzikanten.

Misschien door hem eet Peter Slabbynck zo graag bananen. Intussen zijn Filip Bollaert en Carlo Van Belleghem nieuwe muzikanten vrienden. Filip had hem op een bepaalde dag opgebeld toen hij de Blauw Zwarte parade door zijn straat zag passeren vanop zijn balkon. De volgende dag stond hij met hem samen op het podium om de feestelijke viering van het Kampioenschap te entertainen.

“ Hij is een reserve Bruggeling “, had Wim Opbrouck ooit gezegd. Op de bank zitten en inspringen of als joker ingebracht worden. Zo heeft hij met velen het podia gedeeld , Urbanus,

Raymond, Johan Verminnen, De Nieuwe Snaar ( eerste maal live gezien op De Bolle tijdens Kneistival, slechts een miniem digitaal toestelletje mee ).

… en recentelijker Eric Melaerts.

Klinkers, Klinkende Kroegen, …

een muziekfestijn dat hem niet vreemd meer is.

Wegens omstandigheden liet hij verstek bij de Mia’s in februari 2020. Anders was dit zijn laatste optreden voor de lockdown. Ook geen nieuwe podia tijdens Klinkende Kroegen dit jaar, het is wachten waar we hem opnieuw zullen zien opduiken. De kleine goedlachse IMG_9690 Jean Blaute.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s