Corona – Brugse artiesten in de kijker – 31

Gitarist tn_IMG_5407 en zoveel meer. Dobro, lapsteel, een ongelooflijke stringpicker … de banjo is de alligator en de kabel zijn staart. Zelfs een contrabas bespeelt hij op zijn eigenste manier. Blues, Bluegrass, Hillbilly, Swamp Blues, … Smokey, een Brugse Redneck die Louisiana en de Blue Bayou reeds dertig jaar naar boven brengt. Ook fotograaf, recensent ( BillyBop ) op allerlei vlakken. Techniek is zijn tweede moedertaal. Naast de muziek zet hij zich ook al jaren in voor het RRFFF,

het jaarlijkse filmfestival rond de Halloween periode in Brugge.

Zij die hem niet kennen moeten maar eens de Brugse Blues optredens aflopen. Je vind er hem zeker ergens terug, welke naam of welk instrument ? Het blijft een ongelooflijke beleving. Zelfs al ben je niet in voor dit genre, je zal ongetwijfeld genieten.

Hun optreden als Black Snake Moan

( ja, een slang, die prachtfilm met S. L. Jackson in het zwoele zuiden van de USA ), in het voorprogramma van Hideaway tijdens Daverend / Denderend deed je echt onderdompelen in de zompige moerassen en bruine kroegen die de Blues uitademend.

Guy Winne tn_IMG_5380 ( niet Swinnen hé, die zijn haar is zeker 40 cm langer ) , … een uitdaging, … je zou zeker niet misstaan op het podium naast B.J. Scott. Misschien al gebeurd, of contact gehad ? Maar jij mag ook Louisiana op je paspoort schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s