Corona – Brugse artiesten in de kijker – 16

Ricky Morvan en Ricky Gordon, hadden Brugge op de kaart gezet. Tijd voor het ander opkomend talent in Brugge. Twee jaar na “ Such a Night “ werd een Brugse band laureaat op Rock Bilzen. Speelden ze het in het voorprogramma van o.a. AC/ DC en Van Halen. Zij waren de eerste groep die Rock Torhout openden in 1976.

Splits, andere groepen, reünies, met of zonder succes. Noël Van Oyen, Geert Devuyst, Jean-Marie Peire kunnen ervan meespreken, … en zo ook de zanger van het eerste uur. Nadien speelde hij nog in diverse groepen. Intussen zeker ook al een grootvader, en in 2013 zong hij voor de eerste maal samen met zijn zoon Sam in de foyer te Brugge. Een verzameling van Bruges Finest. Hier werden dan ook historische woorden gesproken : “ … Bruges got talent … “, zou dit ooit verwezenlijkt worden ? Het antwoord zou Ja blijken.

Voor hij hier samen met zijn zoon nog eens zijn rockende hese bluesy stem bovenhaalde hadden we reeds her en der van hem kunnen genieten tijdens optredens van CC- Top.

Sinds enige jaren met nog een andere zoon zijn ze een vaste waarde geworden op Klinkende Kroegen, “ The Claeyssons “. Vandaag valt de eer te beurt aan Chris Claeys. tn_IMG_4970  En als we de huidige normen aanhouden mogen we misschien weer in 2020 van hen genieten aan Het Gezelleke.

Een gedachte over “Corona – Brugse artiesten in de kijker – 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s