Corona – Brugse artiesten in de kijker – 6

Split Window, een Brugse band die bij sommige nog een belletje laat rinkelen. De geboorte van Skov, … Marathon optredens met The Balls Orchestra, de mensen zittend, dinerend ( ? ) terwijl een liveband optrad. Verslikten ze zich in hun eten met het geweld op het podium ?

Een voorbode, wat aan het broeien was rond 2016 in Brugge. Zelfs de eiken in Sherwood Forest ( Robin Hoods schuilplaats, rebellie,… ) beefden voor concurrentie, … Beuken. Hardrock in onze zuiverste moedertaal klonk vanuit de bossen. De beuken namen de heerschappij over in het bos ( zelfs stadsfilosofie in Damme kwam uit de bossen ) en eigenden zich hun plaats toe in de Brugse muziekscene. Beuk tn_IMG_3603 copy was geboren en niets kon hen tegenhouden, rockend en beukend in onze moedertaal veroverden ze België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en … Sherwood Forrest oftewel de UK.

Mötorhead, Iron Maiden, Iggy en je Stooges hou je vast aan de takken want Brugge waait door de bossen. If the language rocks, it rocks around Europe. Jammer met deze tijden dat The Dublin Castle in Londen niet kan veroverd worden ( mini tournee afgelast ).

Bassist en zanger Roel Jacobus tn_IMG_3568 ( foto met André Fernande- 50 Below, één van onze Brugse coverbands ) is uitgegroeid tot buiten ons Klein Venetië. Rechtzetting foto, Klaas excuseer dat ik je met Roel verwarde ). Enkele beelden

van de oude tn_IMG_0209 Roel.

2 gedachten over “Corona – Brugse artiesten in de kijker – 6

  1. Bedankt Stippy voor de nominatie. Zulke machtig interessante pagina, zeg. Bij 50 Below heb ik wel nooit gespeeld. Als ik me niet vergis is dat Klaas Van de Velde, ere wie ere toekomt.

  2. Jullie trekken ietwat op elkaar, en ja je bent juist. Gecheckt, de foto dateert van rond 2007, begeleiden van Ricky Morvan. Ik heb de foto laten staan met een excuus en er enkele goeie ouwe bijgevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s