The Duet Sessions – Grote Post Oostende –

Bjorn, Ron, Axl en Gianni tn_IMG_8834 namen hun plaats op het podium in, en met een nummer van Neil Young werd de show ingezet. Guy tn_IMG_8827 en zijn vier bevallige jonge dames vervoegden hen en samen zongen ze vooraan een mooie intieme “ Don’t Cry Sister “ van J.J. Cale.

Nathalie werd geïntroduceerd en het eerste duet was “ You and Your Sister “ van This Mortal Combat.tn_IMG_8838 Guy zat samen met haar in het 1ste jaar van ‘Liefde voor Muziek’. Ze is tevens een veel gevraagde backing zangeres en heeft gezongen bij o.a. Clouseau. Maar samen met haar man vormen ze Eriksson Delcroix, een country bluegrass duo die al menig podium heeft veroverd.

Volgde een Neil Young nummer, “ Down By the River “ die hij samen met Chantal Kashala zong. tn_IMG_8842 Wat een stem volume en toch zo goed passend bij Guy’s timbre.

Guy introduceerde zijn derde meid. “ Als zangeres heeft ze de 3de plaats behaald bij ‘Steracteur/ Sterartiest’. Beter bekend als actrice en fashionista.

Maar wanneer ik haar aankondig als – Odette Lunette -, dan krijg ik heel zeker een stylistische schoen naar mijn hoofd. 😊 Samen met haar zong hij “ The Days of Pearly Spencer “ van David Mc Williams. tn_IMG_8855

Guy introduceert vervolgens Naomi Sijmons, de dochter van de overleden Scabs bassist Fons. Ze kreeg zeer vroeg van haar vader de muziek ingelepeld en heeft nu haar eigen Band. Onder de naam Reena Riot is ze sinds 2019 een aparte verschijning en een zangeres met een eigen mening. Samen met Guy bracht ze het nummer “ Hurt “.

De laatste single die Johnny Cash uitbracht, een cover van Nine Inch Nails. Het zou het einde betekenen voor deze country ster. Een Grammy Award, zijn June sterft en hijzelf amper drie maanden later. 2003, een groot verlies maar wat een erfenis heeft hij nagelaten. En dit kwam volledig tot uiting op het podium, schrijnend, vol emotie uitroepend dat je haren bijna recht kwamen te staan zong Naomi alle pijn de zaal in.

“ Wanneer je zo’n show ineen steekt en werkt aan het programma en de CD, komen de persoonlijke favorieten boven zoals deze van Lou Reed op die LP ( ? ) in zwart/wit, ergens achteraan “. Guy met “ Ennui “, zijn zangeressen vervoegden hem vooraan. Ook Eline fluitend.

Een nieuwe duet battle kwam eraan, “ I Was Made for Loving You “ met Chantal. tn_IMG_8926Giannini bedankt voor deze prachtige arrangementen, een heel aparte versie van deze klassieker van Kiss. tn_IMG_8913

Net zoals vele nummers was het toch even een kleine moeite om het origineel te herkennen. Sterke nummers van grote artiesten waarmee je kan werken en bouwen om je hun nummer eigen te maken zonder het origineel uit het oog te verliezen.

Samen met Nathalie, één van de zangeressen van Laïs, zong hij ” Fall “ ( Chris taylor & Carrie Rodriguez ), heerlijke pedal steel van haar man Bjorn.

Half de jaren ’90 in het Leuvense het repeteerkot van The Scabs. Anderen kwamen ook geregeld binnen, Belgische artiesten, met Marktrock daar niet ver vandaan, maar ook internationale artiesten vonden de weg. En zo leerden we Junkhouse kennen. Een schitterende adaptatie van “ Burned Out Car “ die aan het lijf bleef plakken zong hij samen met Naomi.

“ Dit programma bestaat allemaal door bewerkingen van liedjes, soms is het origineel ver te zoeken. Dit is een eigen nummer van iemand die op zoek is naar de Ware Liefde en aangezien Eline nog niet van straat is, zing ik het met haar : “ Shine a Light “

“ Echte muziekkenners hebben zojuist een song gehoord van Neil Young dus zijn we moreel verplicht een liedje van Bob Dylan te brengen. Het is een duister liedje “. En duister was het, met die klasbak muzikanten die een donkere harde sfeer schepten. Zeer krachtig gezongen samen met Naomi.

“ Als we dan toch met singer/songwriters bezig zijn , een nummer van Leonard Cohen “. “ Zijn er hier fans in de zaal van Cohen “. Niet al te vlugge respons maar na nog een statement over de artiest toch her en der in de zaal respons. Hij had het ook nog even over die aparte prachthoes.

Ingetogen en intiem bracht hij “ One Of Us Cannot Be Wrong “ samen met Nathalie. En een up to tempo gitaarsolo van Gianni.

“ Als het slecht gaat in de liefde, geraak je aan de drank. Tom Waits schreef er een liedje over. Vreemd nummer voor hem … want het is een countrysong. Een ideaal nummer voor Nathalie met haar countrystem “ Long Way Home “.

“ …op de CD staan duetten met vele andere artiesten : Natalia, Laïs (allemaal Jorunn, Annelies en Nathalie), Isabelle A, BJ Scott, … Speciaal is ook : de allerlaatste gitaar solo van Willy Willy, vorig jaar in Het Depot in Leuven opgenomen en gewoon op de CD geplakt. Vorig jaar hebben we Willy Willy verloren, en in 2013 Fons onze Scabs bassist, aan kanker. Guy en Naomi ( Fons’ dochter ) zongen Lucinda Williams nummer “ Drunken Angel “.

“ Het moet niet altijd over liefde gaan, mag ook eens over vriendschap zijn, met dit liedje van Randy Newman. Een heerlijk nummer uit Toy Story ( themesong van 1995 ). “ You’ve Got A Friend In Me “, Eline zong het met Guy. tn_IMG_9020 Een nummer dat echt op haar lijf geschreven was, ze veranderde zelfs even van stemtimbre tijdens dit luchtig nummer. Een vleugje Pig Bag Army stak de kop op. Muzikaal zorgde Gianni op zijn mandogitaar voor het typische sfeertje dat het nummer uitademt.

“ Hoe kom je er op als oude man om met 4 knappe dames op toer te gaan ? Is niet moeilijk te raden. 😊 Verleden jaar ook een optreden gedaan met Laïs en daar ook enkele duetten gezongen, het publiek vond het prachtig en zo is het idee gegroeid “. Een niet zo’n bekend nummer bij het grote publiek, maar toch een klassieker in het repertoire van The Rolling Stones. Chantal Kashala en Guy met “ Wild Horses “. tn_IMG_9086 Eriksson met strijkstok de snaren van zijn gitaar bespelend.

“ Met al deze liefdes liedjes moet het vroeg of laat fout lopen, maar dan heb je country liedjes, en wat voor één …”. Dit is echt een country nummer waarbij je niet kunt stilzitten. Reeds vanaf de eerste noten zat de schwung erin. Guy Swinnen en Nathalie Delcroix swingden met “ Jackson “ van Johnny Cash.

“ Aan alle liedjes komt een einde en zo ook aan dit optreden, maar eerst de Band voorstellen : op drums Ron Reuman, bas Axl Peleman, gitaar steelpedal,… Bjorn Eriksson en op gitaar, mandogitaar Gianni Marzo. Guy, geflankeerd met zijn vier dames vooraan tn_IMG_8902 copy zongen de klassieker “ Hallelujah “, van Leonard Cohen. Samen keken Guy en de vier opzij,

heerlijke pedalsteel van Bjorn tijdens dit nummer werd tot in de zaal bewonderd.

Een denderend en rechtstaand applaus van enkele minuten kwam hen te beurt. Het publiek groetend verlieten ze het podium.

Even een kleine stilte, … allen kwamen terug het podium op en Guy, met zangeressen en muzikanten, … en een micro ( opvallend vintage model – naam ? ) brachten nog een heerlijke bis vooraan. tn_IMG_9176 A- capella gezongen, muzikaal enkel begeleid door Gianni met een percussie instrument en Ron met kettingen op een metalen schaal. “ Hit The Road Jack “ van Percy Mayfield. Chantal met nog eens extra zang tijdens dit a-capella pareltje.

Een laatste staande ovatie vol appreciatie voor een prachtige avond in De Grote Post,… ! Of wat dacht je ??? 😉

Vele cd’s werden nog gekocht bij Ron, … het plastiekje eraf en aan Guy gevend. Een getekend exemplaar en een mooi aandenken om je thuis nog eens in dat sfeertje onder te dompelen.

 

 

tekst : Micheline Rau  / foto’s : Stippy

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s