Reckless & Me – Kiefer Sutherland – Leuven

Dinsdag 11 februari stond Kiefer Sutherland op het podium van Het Depot te Leuven. Sinds zijn eerste optreden in 2018 in België ( Antwerpen ) bleek dat er momenteel een grotere respons was om hem en zijn band aan het werk te zien. Een volle Depot genoot van Reckless & Me. tn_IMG_8020 En Kiefer, hij amuseerde zich ook en had felicitaties te over voor het publiek .

Verslag en beelden volgen.

Nog even geduld voor het integrale verslag, maar hier toch nog enkele beelden van dit schitterende optreden in België van deze ras artiest die zowel met paarden als een gitaar overweg kan. Dit naast al zijn schitterend acteerwerk. tn_IMG_7990 ” This is How It’s Done ”

tn_IMG_7781 ” Reckless & Me ” tn_IMG_8080 ” Shirley Jane ”

Geruime tijd voor de deuren openden van Het Depot stonden al velen aan te schuiven om deze Canadese acteur van dicht bij te zien tijdens zijn tweede passage in België. Samen met vijf muzikanten werden we in zijn wereldje meegenomen met sterke anekdotische songs, die elk hun verhaal hadden. Ballades, stomende country rock met bluesy tinten. Americana pur sang.

Maar net zoals in Antwerpen werden we eerst een half uurtje ondergedompeld door een schitterende support act : David Ronaldo , diep en rauw is de stem van deze artiest van Circus Ronaldo. tn_IMG_7654 Terwijl vader Johnny en zijn broer Danny zich meer met de commedia dell’arte bezighouden, het rondreizend variété theater, omringde hij zich met enkele kompanen

en toeren ze rond met een akoestische mengeling van Blues, Rock en soul. Een drie mans band zittend op stoelen, David met akoestische gitaar, geflankeerd door – Charly Verbinnen – op elektrische gitaar en percussionist tn_IMG_7656 – Marco Epis – tn_IMG_7701. Het was genieten van deze stomende country bleus. Ze stelden hun nieuwe cd voor : Citizen Of the World. 9kalb01815323 Een korte setlist die enkele pareltjes bevatte en op veel respons van het publiek kon rekenen : “ Deeper Well “, “ Stick With You “, “ Gipsy Woman “, “ The Ghost of Tom Jones “, “ The Blues Has Come “, “ Citizen Of The World “ en afsluiten deden ze met “ Hey Hey My My “.

Belgische Americana, en net zoals in Antwerpen mooi aansluitend op de open roads met al zijn verhalen van Kiefer Sutherland. Weer een goeie keuze om het publiek op te warmen. Na het optreden werden er een redelijk aantal verkocht en die de bandleden signeerden.

Een kleine pauze, en even later namen de muzikanten plaats onder het grote roest bruine doek van – Reckless & Me – , Kiefer verscheen op het toneel onder luid applaus. Ze vlogen erin met “ Rebel Wind “ en schakelden naadloos over met “ Can’t Stay Away “. Het nummer dat bij zijn dochter een belletje deed rinkelen. De tijden van de rodeo zijn voorbij, maar de herinneringen aan die mooie tijd blijven. “ Reckless & Me “, zijn nieuwe lp en een ode aan die rodeotijden en zijn geliefkoosd paard. Vele country artiesten hebben een plaats in zijn hart, appreciatie voor grootheden van de country die het aandurfden om over hun mindere prettige kanten te schrijven.

Hun ziel bloot te leggen. “ Shirley Jean “, zijn tribute to Johnny Cash met heerlijke steel guitar. “ Open Road “ is dan weer een eerbetoon aan zijn crew en drivers die hem veilig van optreden naar optreden begeleiden. Een aparte love song “ Faded Pair of Blue Jeans “, liefde door dik en dun. Whisky en bars, ze maakten deel uit van zijn leven. “ Going Home “. Ook enkele covers in de setlist zoals Patty Loveless’ “ Blame it On Your Heart “. Die een aparte sound meekrijgen door zijn doorrookte hese stem. En mede door de toetsen van Phil Parlapiano. Heerlijk het verhaal dat staat voor het nummer “ I’ll Do Anything “. Zittend in zijn zetel, alleen met zijn hond thuis, kijkend naar Bridgett Jones. In de film zei Mark Darcy : “ … I Love You just the way you are …”, dat was apart, een nummer geschreven en dit “ … thanks to Bridgett Jones “. Na “ Song For a Daughter “ een verhaal over zijn moeder. “ … she had have a stroke, … no long time to live …”. Hij met het vliegtuig naar haar, geen idee of ze nog zou leven.

Geland en met de auto vlug naar het ziekenhuis, … naar het derde verdiep. De kamer leeg, geroezemoes op de gang, luide stem, net een vismarkt. Ze had het overleefd, de song laten horen dat hij op het vliegtuig had geschreven. Commentaar van haar, … lag het aan het onderwerp, niet echt. “ … I don’t wanna be buried in Saskatchewan “, zei ze. “ Saskatchewan “. Na enkele nummers nog een eerbetoon, ditmaal aan Tom Petty met “ Honey Bee “, dat rockte, hij dansend springend op het tapijt, zijn gitaar ronddraaiend. Na “ All She wrote “ eindigde hij met “ Down In A Hole “, nog eens alle registers opentrekkend. Ze kwamen terug en we kregen nog twee bissen. “ Knockin’ On Heavens Door “ een cover van Bob Dylan die een aparte plaats in nam bij hem en zijn tweelingzus. En eindigend met “ Agave “, hij drinkt whisky, zijn vrienden tequilla, dus … maar eens een nummer schrijven over tequilla. Nog een laatste groet, zwaai en Kiefer en zijn cowboys verlieten het podium onder luid applaus.

Handjes schudden zat er vanavond niet in, ook geen krabbel, hoe vergeefs iemand vooraan ook probeerde. Drumster Jess Calcaterra

had ook vanavond weer eens bewezen hoe fel ze omging met sticks en vellen. Kiefer meermaals naast haar op het verhoogje vol vuur zijn gitaar geselend. Nu en dan samen solerend met de heerlijke riffs van Austin Vallejo, …tn_IMG_7995

vanavond het haar niet los maar in vlechten. Phil was een aangename aanwinst met zijn toetsenspel en accordeon klanken.tn_IMG_8027 Geen Joseph De La O, … een andere gitarist, geen idee wie, maar subtiel met zijn pedal steel klanken in bepaalde nummers. Ook nog een extra bassist mee hier in Leuven, die nu en dan ook de backing vocals verzorgde ( naam ? ).tn_IMG_7794

Vanuit het publiek kreeg Kiefer ook nog een boeketje rozen met een hart, en … een klein flesje whisky, “ … It’s my brand “, zei hij en een paar songs later nam hij toch een slok. Gemilderd met whisky drinken, … en ook geen sigaret bij hem gezien. De wilde jaren een beetje getemperd. ( ? ). Maar stil staan op een podium zit er nog steeds niet in, zelfs de lucht in jumpend met de gitaar omhoog is nog geen probleem.

Een uitverkochte Depot, een enthousiast publiek en tal van foto’s en filmopnames met de smartphone zullen deze passage altijd doen herinneren aan de country ster die Jack Bauer is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s