Jukebox 2020 – Brugge –

Vrijdagavond 7 februari 2020 kon men in de Brugse Stadschouwburg nog eens je keuze maken, A3, F4, M2, … wie heeft vroeger niet zijn laatste vijf frank stukken in de juke box gestopt om een beetje sfeer te creëren in de café, nog even lekker dansen, meezingen.

Tegenwoordig vindt je ze niet echt meer. Nu is alles computergestuurd op lijsten die je als zaakvoerder aankoopt. Maar Nele, Tine en Lucas lieten ons vanavond nog eens lekker gaan in die tijd van de juke boxen die her en der te vinden waren. Reeds twintig jaar kunnen we kiezen welk nummer we willen horen van hen. Via stemming, sms, of persoonlijk oog in oog. Brugge had weer aparte keuzes, waaronder enkele primeurs.

D2, Tine bracht dit nummer, tn_IMG_7464 copy een nieuw singeltje dat in de jukebox gestopt werd voor deze editie. Het angst zweet brak haar uit. “ Excuseer als ik het niet goed doe, je kunt altijd je commentaar opsturen via een gele briefkaart …”. Een Antwerpse zingt in het West Vlaams. “ Ploegsteert “, het nummer van Het Zesde Metaal werd schitterend gebracht door haar. Guga zal haar zeker wel gecoacht hebben.

Een enorm appreciërend applaus kwam haar te beurt om dit aan te durven en dit op schitterende wijze te brengen.

Aparte en geestige keuzes werden gemaakt toen ze her en der het publiek indoken, op het eerste verdiep, parterre of engelenbak.

Een enorme staande ovatie

en hoe kon het ook anders, nog een bisnummer door hen en hun schitterende tienkoppige orkest.

Nele en Tine openden met ‘ De Allereerste Keer ‘ van Rita Deneve.

Lucas begeleide hen op gitaar, sfeervolle opener. IMG_7386 De jukebox zou verder een heerlijk avondje bepalen, en vele aanwezigen gelukkig maken als hun keuze de setlist had gehaald. P3 -, “… een raar lied voor deze tijden … ” zei Lucas. IMG_7419 ‘ ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer ‘ van Gerard Cox.

Tine vervolgde met Ramses’ ‘ Zing, Vecht, Huil Bid en Bewonder ‘.

Het was tijd om voor de eerste maal het publiek in te duiken.IMG_7413 En het zorgde meteen voor hilariteit en consternatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s