‘ Nog ene kè ‘ , Preuteleute – Brugge –

Vrijdag 24 januari 2020 stond Preuteleute, in een organisatie van de Comedyshows, op het podium van een uitverkochte Brugse Stadsschouwburg.

Twee Schotten, tn_IMG_7086 Alain en also Alain, tn_IMG_7088 die onder doedelzakmuziek opkwamen, namen ons mee doorheen een geschiedkundig reisje vol versprekingen, grappen en grollen. Plat, boertig West Vlaams maar met zoveel finesse dat je je nergens aan stoort.

Hun nieuwe show ‘ No ene kè ‘ nam ons mee doorheen Europa, vanuit Schotland naar Engeland ten tijde van Edward ie ie tot in Amerika. Breydel, De Coninck en de Groeninghekouter en die Brugse metten. De koning en koningin van Frankrijk confronterend. De Mac Allens hun contact met Obe-tiene en Aster-tiene. Glijden langs de trappen van de tiramisu’s in Aztekenland. Over water met de Vikings ( wat ever happens in de boat, stays in de boat – kwam enkele keren terug ), stoeien met die Berserkers … Op hun clankleuren de projectie van de wapenschilden van de landen die ze passeerden in dit verhaal met heerlijke nummers ( o.a. “Wieskie en Bier “ ), gekende covers maar met spitsvondige teksten. tn_IMG_7221

Een volle enthousiaste zaal zong de nummers mee tijdens een bis ronde, ‘ Nog ene kè ‘, staand applaus tn_IMG_7233 en tijd voor een signalisering beneden in de hal. Voor wie dit nog wil meemaken, alle voorstellingen zijn uitverkocht, maar in Oostende en De Panne zijn er nog tickets voorradig.

Een gedachte over “‘ Nog ene kè ‘ , Preuteleute – Brugge –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s