Kerstmarkt Assebroek – Peter en de Gems, Cosy Corner –

Brugge heeft een weelde aan goeie artiesten. Bijna in elk genre hebben we zangers, zangeressen, groepen en cover bands die tot buiten onze stadsgrenzen succesrijk zijn. Een groot aantal zelfs internationaal. Een weelde, maar soms is het muziekwereldje ook klein. En dan spreken we vooral over onze schitterende cover bands in de loop der jaren. Net als in de politiek veranderen ze wel eens van partij, euh groep. Meer bekendheid, meer optredens, … of gewoon andere horizonten opzoekend.

Dit is ook het geval vanavond op de kerstmarkt te Assebroek. Cosy Corner tn_IMG_6319 zal er hun nieuwe drummer voorstellen. Dirk Defauw vervangt Franky Baete. Drumt hij nog bij Cruiser ( 2016 ) of gooit hij zich volop op zijn blues groep Part Time Blues ?

Ook de coverband die opent om 20.00 heeft zo zijn geschiedenis. Peter Gereels tn_IMG_6251 werd in 1989 gecontacteerd om de vellen te teisteren in een nieuwe cover band uit het Brugse. Zijn vuurdoop in 1991, en vijf jaar lang was hij de drummer van Mainstreet. Mainstreet kon net hun 10 jarig bestaan niet vieren, maar hebben wel hun stempel gedrukt onder de Brugse coverbands. Peter bleef bezig en later sartte hij een eigen groep, ‘ Ambi Puur ‘. Twee ex leden richten na enige tijd een nieuwe cover band op ‘ Dirty Laundry ‘. Ambi en Dirty deelden de heerlijke wilde vettige solo’s op gitaar van nog een ex Mainstreeter. Na enkele jaren Ambi Puur opgedoekt, maar P. Gereels lag niet stil, en samen met Peter van Iseghem deed hij weer van zich spreken onder de naam ‘ P-Connection ‘, ze treden nog steeds op als duo. Muziek zit hem in de genen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, …  Vader Gustje, accordeon, grootvader Frederik, mondharmonica. De kleine Frederik bij Vague View. Grootse nieuwe plannen in zijn hoofd en een nieuw kindje in de kerststal vanavond. Wel al enkele kleine optredentjes sinds hun start

Sinds 31 augustus 2019, hun eerste optreden, is Brugge opnieuw een coverband rijker die vol enthousiasme hun aandeel in de rijke Brugse muziek historie wil vereeuwigen.

Benieuwd, want niemand minder dan een tweede ex- Mainstreet lid zorgt voor het bas geluid. Jaren hebben zijn vingers geen snaar geplukt. Erwin Van Waeleghem, tn_IMG_6230 maar eens muzikant, altijd muzikant. Benieuwd wat deze prille edelstenen in hun mars hebben.

Even voor 20.00 aangekomen, een kleine babbel en bijna klokslag 20.00 op het plein in de witte tent aan het Peerdeke werd “ You Worry Me “ van Nathaniel Rateliff ingezet.

Een bluesy nummer met een tintje soul. Na enkele eerste optredens in beperkte kring was dit vanavond toch wel hun vuurdoop. Kerstmarkten trekken altijd veel volk en als er dan nog eens een optreden mee te pikken is weet je dat er veel volk aanwezig is, sommigen die nog nooit van je gehoord hebben. Maar wel Cosy Corner kennen. Peter en zijn kleinoden hebben het er schitterend vanaf gebracht met enkele duidelijke uitschieters. “ Believer “ van The Monkees zorgde voor veel ambiance en het nummer stond er. Net zoals de aansluiter.

Op eigen wijze, maar “ Long Train running “ ligt hen ook. Dat Peter Van Iseghem ook een goeie stem heeft bewees hij vanavond met “ Hard Times “ van The Scabs.

Peter en de Gems moeten het hebben van ambiance, het publiek mee betrekken, hen mee laten zingen. En ze slaagden er voortreffelijk in. In hun setlist zaten nog ook andere nummers die prima gebracht werden. Bruno Van Rolleghem achter de elektrieken drum. Gems echt goed gekozen als je hun namen bekijkt.

Geen PA problemen en iets vlugger met de volgende song beginnen, en na nog enkele optredens kunnen ze hopelijk concurreren met alle cover geweld in Brugge. Tijdens hun optreden kwam er steeds meer volk binnen in de tent. Was het voor Cosy Corner of waren het passanten die met een warme Hasseltse koffie deze nieuwe Brugse covergroep een ruggesteuntje wilden geven. Allen zongen en klapten mee, hier en daar werd er gedanst. Na anderhalf uur, ja tot twee keer toe, “ …dit zijn onze twee laatste songs … , een opwarmertje voor Cosy Corner “ namen ze afscheid van een dankbaar publiek. De routiniers van Cosy Corner hadden een groot publiek dat opgewarmd was.

Jammer voor hen maar de eerst vijf songs ( geopend met “ Marlene on The Wall “ ), stond er een luisterend publiek voor hen. Genietend, maar niet echt dat amusement eigen aan covergroepen. Hopelijk voor hen met hun nieuwe drummer hebben ze de tent nog eens extra laten oplichten, ( ik was dan al huiswaarts ) want de kerstboom met zijn lichtjes stond buiten achter de tent ietwat uit het zicht. De sfeer moest vanuit de tent komen en de nabijgelegen drank- en eettentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s