Nostalgie Beach Festival 2020 – een vooruitblik –

Beernem 2014, een nieuw festival vierde zijn geboorte op de terreinen van het Staf Versluys centrum. O.a. Kid Creole and The Coconuts deed de grote massa meezingen met hun duif op een stoel. En tot de bonkende tonen van ‘ Radar Love ‘ werd dit een nostalgisch feest. Zoveel volk hadden ze niet echt verwacht voor een eerste editie met artiesten die de hitlijsten van de jaren ’70, ’80 ( en ’90 ) bevolkten. Treden ze nog op, wie zit er nog in de band, hebben ze nog die schwung en stem ?

Ook de tweede editie lokte een grote massa, luchtballonnen, spiegels en rooie lichten zetten opnieuw Stafs veld in vuur en vlam. Besloten werd om uit te wijken naar een groter terrein, en dat werd gevonden in Middelkerke. Zaterdag 8 augustus 2020 mogen we alweer uitkijken naar de zevende editie, en er werden al grote kleppers vrijgegeven.

Wie kent niet Roger Hodgson, de hoge stem van Supertramp die in 1969 door Rick Davies werd binnengehaald. Zijn hoge stem, denk maar aan ‘ The Logical song ‘, en zijn toetsen spel plaatste Supertramp op de wereldkaart. ( lezers, jammer maar de foto’s die ik had zijn verzwolgen door een kleine tsunami, of zeg een wasmachine die een deel van mijn archief onherroepelijk verzwolgen heeft ). Phats en Small ( geen foto’s- nooit live meegemaakt ), het Britse house – dj duo die hits scoorde eind jaren ‘90 met ‘ Turn Around ‘ en ‘ Feel Good ‘. In 1974 mede door de punkscene stond er een groep op tn_IMG_5376, die prachtige nummers had maar pas in 1982 het grote publiek bekoorde met hun ‘ Golden Brown ‘.

Hopelijk brengen ze ook nog eens die heerlijke nrs. Zoals ‘ Baroque Bordello ‘, ‘ Go Buddy Go ‘. Maar ook met ‘ No More Heroes ‘ zullen velen uit de bol gaan. Zelfs akoestisch tn_IMG_2301 is deze groep nog steeds niet weg te denken na al die jaren. The Stranglers.

En pas binnengekomen, fans van de film ‘ Nothing Hill ‘ zullen zich zeker nog ‘ When You Say Nothing At All ‘ herinneren. Een kaskraker van een hit, van één van de lievelingen van de boysband ( niet echt aan mij besteed toen, ook geen beelden, maar ze enorm leren appreciëren ) Westlife. Niemand minder dan Ronan Keating werd zopas toegevoegd aan de line up van de 7de editie.

Nu al zijn er tickets te koop, check de site van Nostalgie. De radiozender met een hart voor artiesten die ons in de jaren zeventig en tachtig hebben doen puberen, doen krijsen, het behang in onze slaapkamer wegstoppend achter al die posters. We zijn ouder, we hebben kinderen en … kleinkinderen. Maar op zaterdag 8 augustus zijn we weer voor één dagje een een uit de bol gaande teenager.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s