Razor Reel – dag 6 – Brugge

‘ WALL- E ‘ opende deze laatste dag van het Razor Reel Flanders Film Festival. Om 15.30 een bevreemdende fantasy drama ‘ The Fear Of Looking Up ‘.

tn_IMG_4214 

Na de film nam Jordy het publiek mee naar de foyer voor een Q & A met één van de crewleden. tn_IMG_4237 De costume designster Anami Tara Shucart. tn_IMG_4258 tn_IMG_4257

Voor de eerste maal eens geen regisseur, producer of acteur. Een leuk interview, over dromen, slaapwandelen, moorden en kevers.

Amani naast Jordy, voor een korte Q & A, deze keer geen regisseur, producer of acteur, maar een kostuum designster.

De rest van het team was vertrokken naar Canada, zij was achtergebleven in Brugge. “ … they had to work “, zei ze.

“ …shopping and fitting fort he film …”. Een nauwe samenwerking met de art director, zelfs de pop werd onder handen genomen, alles moest passen. Naast de kostumering had ze een ook een zeer nauwe samenwerking ( o.a. producing en script ) met regisseur K. Koutsoliotas.

“ We were all reserval people “, she said. “ … working together and agree with the director “.

Reeds op zes jarige leeftijd was ze al aan het naaien, en op haar zestiende bij het theater mee te werken, kostumering, haar, make up en speciale effecten. Een zeer goeie leerschool. “ … I am working now between stage and film for about 25 years “. “ … you wouldn’t say … “, was Jordy’s uitlating.

De laatste zes jaar is ze ook bezig met schrijven en regisseren. Benieuwd naar haar eersteling.

Theater en film is niet hetzelfde, op het eerste gezicht lijkt het identiek, maar je moet praktisch zijn. Weten hoe je karakters zijn. De interactie met hen. Ze hebben elk een eigen karakter en soms komt het eens tot meningsverschillen. Zij kleedt hen niet, maar hun personages. “ … this is mostly the difficult part of my job, they don’t like something, … ok, but it’s the costume for the character …”. “ … I struggle sometimes with the fashion trends of the nineties, … pop, grunge period “. Dit genre is echt niet aan haar besteed.

Haar specialiteit is haar ( wigs ), “ … it was part of the theatre school, make- up and hair “. “ … how the entirely look is ..”. Bijna een jaar heeft ze aan deze film gewerkt.

en dito appreciatie in het gastenboek.

Nog een krabbel tn_IMG_4438 in het programmablad tn_IMG_4263 en tijd voor verpozing tussen het publiek.

Op de slotavond met de film ‘ Little Joe ‘

 waren er iets meer dan 100 aanwezigen, enkele die hards die de voorbije jaren bijna alle films hadden gevolgd waren niet te bespeuren. Lag het aan de film ?, … niet echt een thriller of bloederige film, maar een aparte moderne adaptatie van het genre sci-fi. Vreemd, ietwat steriel, … totaal anders dan de cultfilm ‘ Invasion of the Body Snatchers ‘ daterend van 1978 en ‘ Little Shop of Horrors ‘ in 1986 met een plant in de hoofdrol. Emily Beechams acteer presence was schitterend. Haar gelaats uitdrukking en haar interactie t.o.v. de andere personages bezorgde haar in Cannes terecht de prijs van beste actrice.

Rond 19.00 kwam het publiek binnen voor deze afsluiter, nog hier en daar iets checken op de smartphone, een babbeltje slaan, een natje,

 … ook onze peter was aanwezig, uitzonderlijk pikt hij een film mee in de zalen. Liever gezellig thuis massa’s films bekijkend , … als hij niet moet regisseren.

Voor de start moesten er nog twee prijzen uitgereikt worden, de winnaar was niet meer aanwezig. Spijtig want hij won zowel de Young Blood Trofee als de publieksprijs. De animatie film ‘ J’ai Perdu Mon Corps ‘ van de Franse regisseur Jérémy Clapin.

 Ook het scenario was van zijn hand.

De jury met moderator Jordy reikten deze trofee uit op het podium met enkele korte uitlatingen over hun keuze. Vanessa Morgan nam het voorwoord, Dianne Leenders en Marc Bussens lieten het graag aan haar over.

Maar Marc moest toch nog iets kwijt na haar commentaar. Vanessa had gezegd dat zij en haar vrouwelijke collega hem onder de tafel hadden gepraat, … of lachend gedronken. Marc zei dat hij zich had neergelegd bij hun keuze. Jammer niet mijn keuze maar ik kan het appreciëren. Maar toch stond deze film als nummer twee op zijn lijstje. Hij had het ook nog even over de subsidie van het festival, hoe het in de toekomst zou zijn voor de volgende jaren.

Jordy bedankte nog eens de ganse crew van Razor Reel, de stad Brugge, alle sponsors  en niet te vergeten alle kijkers die in de laatste week enkele films hadden meegepikt in het Sint Lodedewijks college. Bedankt om weer in grote getallen af te komen, leunend op zijn microstatief. En hij wilde applaus, laat jullie horen, …

Na de film werd nog tot laat in de nacht verbroederd.

Afspraak volgend jaar voor een dertiende editie, en misschien met een nieuwe remake van ‘ Friday the 13 th ‘ , het was opnieuw een gezellige bedoening, de zondag iets minder volk. Lag het aan de meteo of was er nog van alles te doen in Brugge, geen idee. De organisatie was toch tevreden en het stramien van drankkaarten

en de mogelijkheid om iets te eten slaat ook aan. Maar eerst nog het kleine festivalletje Kumafest, deze vierde editie gaat door in dezelfde zaal vrijdag 1 november.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s