Razor Reel – dag 4 – Brugge

Zondag 27 oktober 2019 werd er gestart met ‘ Ghostbusters ‘, 35 jaar na datum was het nog eens lachen met deze 4 spokenjagers in hun ectomobile. Ideaal om nog eens het geheugen op te frissen want volgende zomer mag men een sequel verwachten. Met Ivan Reitmans zoon Jason als regisseur. De bacteries en het ectoplasma blijven in de familie.

De volgende vertoning was ook kindvriendelijk. Een ontroerend verhaal van een klein meisje en haar opa. ‘ My Grandpa is An Alien ‘, tn_IMG_4065 gemaakt met amper een budget van 100.000 $. Tevens het filmdebuut van beide regisseurs, Marina Andree Skop en Drazen Zarkovic. Een pareltje met mooie visuele effecten. tn_IMG_4064 Una en het e-wall achtig robotje Dodo tn_IMG_4066  op zoek naar haar gekidnapte opa bevat vele knipoogjes, … en misschien wordt er wel een traantje gelaten in de zaal, als Dodo dit doet waarom wij niet.

Beneden naast de foyer was er opnieuw een stripbeurs met signerende tekenaars. tn_IMG_4086Tom Bouden hoofdrol tijdens dit evenement met zijn Suske en Wiske adaptatie Suster en Wiebke : ‘ Het dertigersdipje ‘. 763 

Jammer genoeg afwezig wegens ziekte.

De zondag staat ook in het teken van de kortfilms die meedingen naar de Meliés d’Argent prijs.

Talrijke gasten waren aanwezig die hun kortfilm in competitie hadden, van bijna iedere kortfilm in competitie was er iemand,

maar vindt ze maar, het is dan ook een apart wereldje. Ze komen soms onverwachts binnen of verdwijnen in de zaal om iets te bekijken. Staan achteloos tussein de toeschouwers iets te drinken, te eten of ergens nog vlug enkele sigarettetrekjes. Toch twee regisseurs tn_IMG_4098 gevonden om een beeld te nemen, Marion tn_IMG_4099 en Alexander Decommere met een oude cowboy in  ‘ This No Land ‘. Amper twee minuten tijd, tn_IMG_4096 want ze wilden de animatiefilm ‘ J’ai Perdu Mon Corps ‘ zien,  de rest zat al in de zaal. Geen probleem, vlug enkele beelden en misschien later nog anderen voor de lens krijgend. Marion Renard samen met haar actrice Nora Dolmans en director of photography Lisa Willame  Net voor de vertoning van ‘ 1 BR ‘ werd al de prijs uitgereikt. tn_IMG_4151 De Meliés d’argent van 2019 ging naar Marion Renard, ‘ Switch ‘ MV5BMzVkNzE1MTEtZWRiMC00MWNiLTg2YjYtMTdiNWQwYjIxNzk1XkEyXkFqcGdeQXVyNjQzMDAwNjY@__V1_SY1000_CR0,0,750,1000_AL_. De jury bestaande uit Jasper Vrancken ( vorige winnaar ), Stijn Buntinx en Shauni De Gussem hadden ook nog een eervolle vermelding voor ‘ The Burden ‘ van Nico van den Brink. Voor o.a. het vakmanschap en de publieks vriendelijkheid.

Marion, opgegroeid in een muzikale familie, tevens filmliefhebbers. In Frankrijk gestudeerd en zich verder ontwikkeld aan het INSAS in België.

Dat net zij moest winnen, één van de twee die ik voordien voor de lens had gekregen.  Marion was zeer verbijsterd dat zij had gewonnen tussen al die prachtige kortfilms. Ze vond haar film niet perfect, er kon nog veel verbeterd worden.  tn_IMG_4153 Ook haar actrice was zeer enthousiast net als haar diop. en enkele vrienden in de zaal. tn_IMG_4146 Het was haar graduate movie ‘ Switch ‘ die de jury had gefascineerd, o.a. de aparte visie op het sexuele. Een pareltje van een fantasy van 18’.

Om 20.00 uur waren regisseur David Marmor en producer Alok Mishra te gast om na hun film ‘ 1 BR ‘, een korte Q & A te geven.

tn_IMG_4171 Over cults, L.A., katten en buren. Het isolement, of de warmte van vele buren. David hield niet echt van L.A. Tot zijn vrouw, een Texaanse hem een andere kant van L.A. leerde kennen. De warmte van buren die samen barbecueën in de tuin,… Neighbours in a community zoals hij zei. De film werd in 15 dagen ingeblikt, … met een halfuur vertraagd.

Alok vertelde hoe dit kwam, ze hadden drie producer trucks en verloren wegens een bepaalde omstandigheid er één van. Een helicopter en drie politiewagens kwamen eraan te pas. Ze hadden een goeie cast, ” …no rehearsal time, a few shots and takes,…”. Maar ook hier liep er iets fout, … ” … never hire a boyfriend, you make a big mistake …”. En een oudere dame en haar echtgenoot liep ook faliekant uit, hij naar het ziekenhuis en overleden.

Zo hadden ze 3 van de vier acteurs verloren. Maar Alok kende iemand, een vriendin, nog van op school. En zo vervoegde Naomi Grossman ( cfr. American Horror Story ) de cast. ” She’s super “, he said . Het klikte zo goed tussen David en Alok dat ze al samen aan een nieuw project werken.

‘ 1BR ‘, wil zeggen één slaapkamer, in Amerika kent iedereen deze uitdrukking maar hier in Europa is dit onbekend. tn_IMG_4441

Alok amuseerde zich ook nog even met ons Belgisch bier, hij bleek redelijk goed op de hoogte.

Nog een krabbel in het boek

en een hartelijk applaus van het publiek voor deze entertainende Q & A.

2 gedachten over “Razor Reel – dag 4 – Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s