Razor Reel 2019 – openingsdag – Brugge –

Voor de derde maal sloeg Razor Reel zijn tenten op in de aula van het Sint Lodewijks college. Deze 12de editie opende opnieuw met een schitterende film. Een 200 tal aanwezigen hadden bijna allen dezelfde mening achteraf,… mooi, apart, weird, strange, creepy … En momenteel toch even afwachten voor we een huis gaan kopen in een gezins- en kindvriendelijke verkaveling.  Je weet maar nooit !

Deze vivarium net als de gelijknamige film MV5BMzA2YTZmNTctOGVhNi00YTJlLWEyNzYtZTkxMDliYzI5YzgwXkEyXkFqcGdeQXVyNjc5NTc1MTg@__V1_SY1000_SX750_AL_ was een apart experiment, en dan nog eens overgoten met de moeilijkheid die labyrinths je kunnen bezorgen. Een koppel op zoek naar een woning om een gezin te stichten. Een kind krijgen vroeger dan verwacht, MV5BY2Y3NjY0NzYtNTMyOS00NGQyLWJlOTMtOWEyM2UwZTdlMTg5XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@__V1_SX1777_CR0,0,1777,835_AL_ een opvoeding geven en dit in een zeer stille omgeving in een straat op nummer 9.

Een openingsbeeld a la National Geography. tn_IMG_3876 Nestvogels, hongerig, moeten gevoed worden. Uit het nest geworpen, dood en ze worden begraven. Wat volgt is een heel andere versie.

Sterke vertolkingen van Jesse Eisenberg, Imogen Poots en Eanna Hardwicke als de jongen. En niet te vergeten Martin, vertolkt door Jonathan Aris.

Nog vlug iets drinken, contacten hernieuwen, even enkele trailers bekijkend en dan naar boven om plaats te nemen in de zaal.

Jordy ( geschmikt ?, nee, meegeprojecteerd ) leidde ons kort in met enkele minieme gegevens. Geniet, … applaus en wij konden het doolhof in. Even voordien had hij ook de de Stad Brugge bedankt en alle sponsors die meehelpen om dit festival verder te zetten. Ook dank om deze aula van het Sint Lodewijks te mogen gebruiken.

Tijdens de aftiteling verdwenen er al velen uit de zaal, wc bezoek en de receptie beneden in de foyer. De Tongerloo voorzien voor deze receptie zat er in een mum van tijd op, … een misrekening in het aantal flessen mede door de grote opkomst…, dus dan maar enkele andere soorten aanbiedend.

Opnieuw werden er ook heerlijke hapjes voorzien.

Er werd nagekaart, opinies uitgewisseld over deze schitterende film van Lorcan Finnegan die tevens ook mee had helpen schrijven aan het verhaal. Pas zijn tweede film na enkele shorts, maar zeer geslaagd. Benieuwd wat het grote publiek in de zalen ervan zal vinden. Een regisseur om te volgen want zijn eerste “ Without a Name “ deed al vermoeden dat we hier met een nieuw talent te maken hadden. Zijn eerste 350.000 $ en nu reeds een budget van 4.000.000 $. Gespreksstof genoeg.

Een geslaagde opener en nu al uitkijkend wat de volgende dagen brengen.

En welke gasten aanwezig zullen zijn om hun kleinood voor te stellen. Al of niet al diverse keren in de prijzen gevallen op vorige festivals.

Een gedachte over “Razor Reel 2019 – openingsdag – Brugge –

  1. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice,
    keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road.
    Many thanks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s