Tropoi – Theater Froe Froe – Brugge –

Maandagavond 14 oktober 2019 was Theater Froe Froe te gast in de Brugse Stadsschouwburg met een Middeleeuws stuk ‘ Tropoi ‘. Humoristisch, soms boertig, duister en kritisch. En nu en dan een knipoog naar onze tijd.

Dit poppen / figuren theater zit zeer subtiel in elkaar. Is het pop, is het acteur, de combinatie van het spel zit zodanig in elkaar gemixt dat je soms de pop niet meer ziet.tn_IMG_3653 Kleinere versies worden afgewisseld door grote, om het verhaal te vertellen. En er wordt nog eens extra kracht gegeven door het live orkest met hun Middeleeuwse muziek. tn_IMG_3634 copy Met op momenten kleine frêle snaartoetsen wordt de sfeer nog krachtiger. Veel hilariteit in de zaal tijdens een dirigeerscene.

Een magiër, goud maken tn_IMG_3640 … of charlatan, of is hij muzikant. Een koning belust op macht, de kerk die protesteert. Een liefdeshistorie.tn_IMG_3648 copy Zelfs een pijnlijke realistische marteling komt eraan te pas om Castiglio’s favoriete bezigheid, muziek, uit te bouwen. tn_IMG_3661 copy ‘ Tropoi ‘, magische liederen …

De acteurs en muzikanten werden na een klein ander halfuur dan ook meermaals het podium opgeroepen onder luid applaus. tn_IMG_3706 Poppen theater is niet enkel voor jongeren, te merken aan de vele oudere toeschouwers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s