150 jaar Stadsschouwburg – Brugge – Re-enactment

Zaterdag 28 september 2019, ter gelegenheid van 150 jaar Brugse Stadsschouwburg opende de Burgemeester de festiviteiten. tn_IMG_2142 De directeur had voordien het voorwoord gegeven. tn_IMG_2141

In de vooravond was het genieten van ‘ Les Mousquetaires de la Reine ‘. In typische klederdracht tn_IMG_2167 kwamen de toeschouwers de stadsschouwburg binnen.

Alle toeschouwers die een ticket hadden weten te bemachtigen voor de voorstelling van die zaterdagavond konden indien gewenst zich laten uitdossen om net als in 1869 de vertoning bij te wonen van deze schitterende musical. Allen die er in geslaagd waren om bij die 200 of 250 te zijn werden op een bepaald uur verwacht in de Biekorf.

Kostuums aan, naar de kapper / kapsters en schminksterts ( een grote bedanking aan al die mensen die ons zo prachtig hadden getransformeerd )

om even later te belanden in het Brugge van 2019. Wij speelden het allen goed, rare snuiters in de straten, en rare voertuigen reden hier rond. En die winkels, ..?!! En al die vreemde paaltjes, …?!! Wie was wie, en in welke tijd vertoefden we ? De toeristen wisten niet waar kijken, en best dat er niet meer analoog foto’s werden genomen, want in gans Brugge zou er echt geen enkel filmrolletje meer te vinden zijn. Viering in een apart kader van het 150 jarige bestaan van onze Stadsschouwburg zal je zeker over gans de aardbol tegenkomen.

We kregen de kans om ons even te laten rondrijden in mooie koetsen getrokken door een span prachtige paarden.

En een paar enkelingen trotseerden de Brugse kasseien met authentieke fietsen uit die periode.

Ook Nico Blontrock en zijn gade stonden te wachten om een toertje per koets te doen. tn_DSC_0610 Even voordien had hij ook nog een kleine speech gegeven vanop het balkon. En eindigend met ” …ongelooflijk, de Brugse Stadsschouwburg bestaat 150 jaar, en we mogen ons weer verwachten aan tal van sublieme voorstellingen, … en dit ook voor de volgende 150 jaar “.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s