ParkPop Oostkamp – 18 aug. 2019 –

Traditioneel wordt Park Pop de zondag afgesloten met enkele optredens voor de kleinsten, de jongsten … en de ouders ( ? ). Ze konden genieten van de ‘ Crazy Disco show ‘ en van ‘ Tine & The Oltmans ( cfr. Ghostrocker, Doornroosje ). De zon van de partij, en de ballonnen kleurden ook weer het Beukenpark. Velen bleven nog even met hun kroost, dit was wat Bent ook opmerkte. “ Wij zijn niet gewoon zo vroeg op te treden, maar nu zie ik de mensen, ballonnen en kinderen met koptelefoons “. Ook de Vip tent was goed bevolkt,

verwacht een paar honderden voor deze zondag, dat was ook merkbaar buiten om plaats te vinden om de auto kwijt te raken. Een kleine 40’ minuten rondtoerend, voor een plaatsje tien straten verwijderd van de ingang, en net op tijd om Bent Van Looy in de lens te krijgen.

Een schitterend optreden, up tempo nummers en zijn nieuwe lp ‘ Yours Truly ‘ promotend. Iets later dan aangekondigd,tn_IMG_9452 nog enkele minieme sound checks en de band startte. Nieuw probleempje, de ukelele was niet oké. “ Ik heb er nog één in mijn koffer ( auto ) zitten, … we zullen dan maar starten met “ Yours Truly “. De reserve ukelele werd aangereikt, enkele aanslagen, …. ?tn_IMG_9454 “ … ook niet oké, “ … een kleine check na enkele uitlatingen zoals Christ, God, … “ oef, toch ok “. Een rustiger nummertn_IMG_9690 werd ingeleid met dat verhaal over zijn zwart boekje dat hij steeds bij zich heeft. Op wandel door de straten van Parijs, het verloren. Alle ideeën, hersenspinsels, notities onherroepelijk verloren. Dus dan maar een nieuw boekje gekocht en proberen alles opnieuw te noteren. Er redelijk in geslaagd, vond hij zelf, zes maand later het eerste teruggevonden onder de zetel in zijn appartement. Ze naast elkaar gelegd, en wat bleek, identieke notities ( ? – met een korreltje zout ). Zijn bindteksten waren weer zeer poëtisch en biografisch.

“ Wie is er hier verhuisd ?, … ik ook, woon nu in een klein dorpje onder Antwerpen “, ‘ The Other Guy and Me ‘. “ Zijn jullie klaar voor een wilde rit, … doorheen mijn nachtmerrie, ? … dacht het al “. “ Ineens zijn alle kinderen verdwenen, … zou het iets te maken hebben met die nachtmerrie ? “,’ Nightmare ‘. “ Het volgend nummer gaat over een spookhuis “.

Naast muzikant en zanger profileert hij zich ook als een aangename verteller. De up tempo nummers overheersten de set, maar met een excellente band en zijn energie was dit echt passend bij dit live optreden in het Beukenpark. tn_IMG_9612 ‘ Make Believe ‘, een prachtige song uit zijn nieuw album balanceerde dan weer tussen het rustige en het up tempo. Een andere variatie van Das Pop. Tijdens een bepaald nummer, drumsticks in de hand en mee drummend met Kees.

“ Rijdt er hier een trein naar Oostkamp ? “, ‘ Downtown Train ‘. Na nog enkele sublieme songs waren we aan zijn laatste nummer gekomen. Hij toonde een blauw zakje, “ … stuff ( ? ) van een klein meisje, …”. Opende het boven zijn hoofd en gekleurde kinder elfen glitters dwarrelden op hem. ‘ The Open Road ‘,

.Nadat hij zijn muzikanten ( bassist Niek Meul, gitarist en synth Yorick van Norden, drummer Kees Schapers, toetsenist David Poltrock en gitarist Younes Faltakh )

voorgesteld te hebben nam hij met een jump tn_IMG_9717 afscheid.

L.A. Vation,

ze hadden in 2014 de massa tot luidkeels laten mee roepen, zelfs de grote U2 die hard fans waren onder de indruk van hun verschijning. En nu 5 jaar later staan ze er terug. De eerste tribute band die voor een tweede maal terugkomt. Realistisch, je moet er echt met je neus opstaan, want zelfs de gelijkenis is frappant. tn_IMG_9868 Over de ganse aardbol hebben ze magistrale concerten gegeven, net als U2. Jason Thiesen

leerde de band kennen op een memorabel jaar. 1987, … op 9 maart kwam het prachtige album “ Joshua Tree ‘ uit. “ The time I fell in love with a band out of Dublin “.Hij en Bart Davis tn_IMG_9853 ( as The Edge )

brengen dezelfde energie in hun gezamelijke zangpartijen tn_IMG_9842

en Mickey Hachey tn_IMG_9814laveert tussen hen in met zijn bas,

even melodieus en vol overgave als A. Clayton. En geruggesteund door die typische U2 drum roffels van Jorgen Ingmar Alofs is de sound van U2 compleet.

Er werd gegrasduind uit nummers van the ’80 ties, ‘ 90 ties and 2000, en zelfs nieuwer werk. Ze waren blij om hier weer op dit podium te staan net voor een drieweekse tournee door Holland. “ Sunday Bloody Sunday “, de Ierse vlag wapperde.

“ Nice to be back here in that beautifull park “. “ It’s our second time we stand here, … remember for those who saw us then “. En met “ In The Name Of Love “ namen ze afscheid. Niet echt, we werden nog getrakteerd op het nummer dat U2 in moeilijke tijden bij elkaar hield, “ One “. “ Thanks, and great to be back here, … sing mo mee ( ? ), …” Where The Streets Have No Name “.

Na hen werd alles in gereedheid gebracht voor een aparte party band, ze werden doorgespeeld door een groep die al vier maal op Park Pop stond ( cfr. presentator )tn_IMG_9971. Dirty Daddies,tn_IMG_0008 een uitbundig zevental mixte hits na hits aan elkaar met de nodige show en vuurwerk, rook, glitter en vuurwerk. Het was dekking zoeken, zelfs voor ons fotografen werd er een veiligheids streep frontstage getrokken, tn_IMG_9968voor de warme gloed en het vurig enthousiasme van deze uitbundige muzikanten die weten hoe je een feestje bouwt

en het publiek tot het uiterste uit de bol kan laten gaan.

Eénmalig in België en op Park Pop, want hierna zijn ze terug naar Nederland voor een reeks van 22 concerten tot februari 2020. “ It’s My Life “, “ Beautifull Day “, “ Hey Baby “, “ Radar love “, “ We Will Rock You “ “ Zombie “ tot Ierse dronkenliederen.

Dit zijn echt de Nederlandse vertegenwoordigers tn_IMG_9996 van onze Truttes.

Viktor Verhulst en Kobe Ilsen konden nadien met hun dj set de toeschouwers verder laten feesten in het Park.

Een gedachte over “ParkPop Oostkamp – 18 aug. 2019 –

  1. Hey there I am so delighted I found your web site, I really found you by error, while I was browsing on Bing for something else, Anyways I am here
    now and would just like to say kudos for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also
    love the theme/design), I don’t have time to browse it
    all at the moment but I have saved it and also included your RSS feeds, so
    when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent job.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s