Park Pop 2019 – Oostkamp –

Zaterdag 17 augustus 2019 oogde het Beukenpark leeg rond 14.30 uur, iets wat we niet gewend zijn sedert jaren. De voorspelde weersverwachtingen hadden er zeker mee te maken. Maar een half uurtje later toen ‘ Fuzz top ‘  tn_IMG_8215werd aangekondigd was er toch al een groot aantal bezoekers present. Voor de eerste maal een tribute band uit Frankrijk, met de manager achter de drums, de baardloze Patrick Girardon. En de twee baarden, gitarist Patrick en bassist Fred. Net echte baarden, of is het zo, dat vroegen velen en ZZ Top fans in het publiek zich ook af. tn_IMG_8219 Sinds 2010 toeren ze rond met veel succes en ook Park Pop viel voor deze Fransen. “ Sharp Dressed Man “, “ Gimme All Your Lovin’ “  IMG_8167deden de toeschouwers meezingen. Een hele resem uitstekend gebrachte nummers en drie kledijwissels zorgden voor een excellente opener.

Even goed luisteren, net Caleb Followill, het leunde er zeer dicht tegenaan qua stemtimbre. Tony Bowen,tn_IMG_8302 Matt Avery, Tom Jaworski en Alastair Anderson ( Kins of Lion ) vormen de nr. 1 Tribute band uit de Uk die The King Of Lions ere aandoen.tn_IMG_8281 Sober, muzikaal en een schitterende stem. Meer hoeft het soms niet om een set neer te zetten, hun uitvoering van onder meer “ Sex On Fire “, “ Temple “, leunen zeer dicht tegen het origineel.tn_IMG_8272tn_IMG_8297tn_IMG_8309 Zelfs een show op MTV en optredens voor tienduizenden toeschouwers in de laatste tien jaar bewijzen dat ze fenomenaal zijn tussen de vele Tribute bands.

Opnieuw profileert Park Pop zich om de grote toppers in dit genre te programmeren. Nog een kraker in dit genre sluit de avond af, maar eerst kregen we nog drie memorabele Belgische bands.

Red Zebra, één jaartje verwijderd van hun 40 jarig bestaan.tn_IMG_8365 Sinds 1980 enkele wissels, maar met de huidige muzikanten bewijst Peter Slabbynck sinds de laatste twee jaar dat ze nog steeds toonaangevend zijn in hun genre. Muziek, performance en escalerend tegen politiek en huidig toestanden of reacties, uitlatingen van het moment, ( cfr. ” ’t riekt hier no vis, d’as bi de Vips zeker … “. Prima dagje om een banaan te eten want, nog ene zonder schimmel en aan de huidige prijs,tn_IMG_8588 ( cfr. telefoontje van Homans om bananen te promoten ). “ Spit on The City “, “ John Wayne “, stralen nog steeds diezelfde sfeer en energie uit en de klassieker “ I Can’t Live in a Living Room “ hoeft zelfs niet meer besproken te worden, het Brugs Volkslied zo ware.

En vanavond met twee gastmuzikanten, op bas Laurence Castelain en op synth Sandra Hagenaar.

De elektro wave van Alk-A-Line paste bij de sound, en na een gezamenlijk optreden in april jl. versterkten ze vandaag de zebra’s. Wat de zilveren glitters betekenden, gewoon even zot doen.

Het Beukenpark was goed volgelopen voor hen en de grote vloot stroomde nog toe voor de optredens van Belgian Asociality ,

één van de laatste Belgische punkbands die al meer dan dertig jaar meedraaien. Voorin was het te merken aan het publiek, line ups, bodychecks, compleet uit de bol gaand

op de tonen van deze vier koppige bende woestelingen die hun Nederlandstalige power nummers het park in zwierden. Leadzanger Marc Fosté,tn_IMG_8723 Bie, Jorge en Nicolas bezorgen zeker volk aan de toog.

Het park was volledig opgewarmd om de decibels te omarmen van Channel Zero. tn_IMG_8820 copy Na 7 jaar Europa plat gespeeld te hebben stopten ze in 1997, jaren later na een reünie concert in 2010 die uitgebreid werd door de massale aanvraag voor tickets staan ze er terug. Franky Desmet Vandamme tn_IMG_9021en de beukende gitaren, bas en drum, bijna stoere Vikings qua uitzicht maar sublieme muzikantentn_IMG_8902   tn_IMG_8854tn_IMG_8847 tn_IMG_8913die de verwachtte regen, met een schitterende sound, het Beukenpark verjoegen. “ Hot Summer “, niet echt maar de temperatuur steeg tijdens dit optreden. Hopelijk blijven ze verder optreden en kunnen we nog lang van hen genieten.

Afsluiter ‘ Tragedy ‘ uit de USA noemt zich een ode aan het tijdperk van disco, metal en glitter.tn_IMG_9038 ‘ A Metal Tribute tot he Bee Gees and Beyond ‘. Voorin was het een beetje opener geworden, de harde kern en fans van de drie voorbije groepen waren iets meer naar achterin het Park gezakt. Zij die nog vooraan stonden keken nu en dan naar elkaar, wat is dit voor iets. Niet echt mee het eerste moment met deze Amerikaanse partyband.

Maar éénmaal in hun sfeer was het een niet te missen kennismaking. Show, uitstekende muzikanten die op hun manier talloze bekende hits uit de discojaren, en ook andere genres van vervlogen tijden een nieuw leven inbliezen.

” Aquarius “,” Country Road “, … How deep is Your Love “, ” Stayin Alive “, Dancing queen “, … Zelfs Grease, ” You’re The One I Want “, … vormde één van de hoogtepunten uit hun spectaculaire show. En ook de leadzang, was het nu Disco Mountain Man, Mo’Royce, Andy of Gary was van een hoog niveau. Zelfs de samenzang was heerlijk en tussenin nog verstoord te worden door de knotsgekke Lance speelden en zongen ze tal van hits waar we vroeger op dansten of meezongen.

Een knotsgekke show met klasbakken mocht zo de deuren sluiten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s