Kneistival – dag 5 – Heist

Tessa Dixson, weer talent van eigen bodem die via de Voice ( Waalse versie ) doorbrak in 2014. Een Belgisch Britse zangeres die muziek en kunst versmelt in haar clips. tn_IMG_5022 Op het podium een dromerige verschijning, stil en sferiek in haar songs, maar met momenten krijgen haar nummers toch iets meer schwung en zijn aanstekelijk dansbaar voor zij die dit genre graag horen.tn_IMG_5044 Ze had het publiek al een beetje gevraagd om mee te dansen maar forceerde het niet, heb je zin om mee te zingen of te dansen, doe maar, maar het hoeft niet echt. “ … don’t sit, stand up, I like you to dance on my songs, but if don’t want, it’s no problem “. De Olifant Tuut deed mee, de oordopjesmascotte wiegde mee in het briesje dat doorheen het heldenplein waaide, net alsof hij op Tessa’s’ nummers meedanste.

Ze bracht een aanstekelijke dansbare cover op haar manier, in een apart arrangement zonder gitaren van Lou Reeds “ Walk On the Wild Side “.

Een nummer dat het nieuwe themalied is voor ‘ We Can Dance ‘ op 9-10 en 11 augustus te Zeebrugge.tn_IMG_5096

Daan tn_IMG_5162 startte met enkele minuten vertraging maar dat vormde geen probleem voor het publiek. Hijzelf was dankbaar dat hij opnieuw het podium van Kneistival mocht innemen voor wat zou uitgroeien tot een sublieme show.

Total Daan, 170 songs, maak maar een keuze wat je vanavond aan ’t zeetje in de Put van Heist zal brengen, en dit na drie vorige passages die al vele getrouwe aanwezigen van dit festival hadden gesmaakt. Was er een setlist ?, of werd er een keuze gemaakt vanop de I Pad, geen idee maar soms zag het er net na uit dat ze onderling afspraken. En tevens is hij ook weer de baan op met Dead Man Ray, na 16 jaar stilte.

Een leuke anekdote uit zijn kindertijd deelde hij met ons : “ De eerste maal dat ik hier optrad was in 1976 , … met een badmintonracket, ooit zou ik een elektrische gitaar hebben … en een band “. Twee grote hoogtepunten vanavond, tijdens “ Victory “ verdween hij even van het podium om terug te verschijnen met zijn derde kleine op zijn arm, de zes maand jonge Samuelle. Even samen zingend om haar terug in mama Michelles armen te geven.

Victory, het triomfantelijk teken duidelijk kenbaar makend. Tweede hoogtepunt na tal van ijzersterke nummers samen met die ongelooflijke band

van hem was zeker het duet ( “ … “ ) met Isolde.tn_IMG_5447 Dit was de ideale afsluiter van zijn concert in de Put.

Vol passie en vuur.tn_IMG_5582

Na hen kon er een feestje starten met het rad der fortuin, euh muziek.tn_IMG_5633 ‘ Rave van Fortuin ‘, een muzikale rollercoaster die om het kwartier verandert.

Meerder Dj’s namen je mee via hun rad in klassiekers, hiphop, carnaval, disco, zomerhits,…

Een knotsgekke bende die zeker voor een gezellige after party zorgde na Daans excellente set.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s