Kneistval – dag 4 – Heist

Vrijdag 19 juli 2019, deze vierde Kneistdag werden de decibels ietwat de hoogte ingetrokken. Dit was ook te merken aan een toestromen van diverse toeschouwers met t-shirts, sweaters, jeans en lederen vesten getooid met de logo’s van diverse metal, hardrock en hardcore bands.tn_IMG_4592 Geen massa zoals gisteren maar de Put was toch goed gevuld.

Black Leather Jacket en Sons mochten het publiek opwarmen voor de groep die in 2012 de Put in vuur en vlam stak. Bijna 23 jaar hadden ze de podia geteisterd met hun Nederlands- en Engelse talige punknummers.tn_IMG_4759 Maar 2012 betekende ook het einde van deze charismatische Limburgse band.tn_IMG_4615

We zijn 2019, de Heideroosjes herrezen als een feniks uit het puin om hun 30 jarig bestaan te vieren. Worden het slechts een paar optredens of doen ze toch verder, blijft nog steeds een vraagteken, maar Kneistival mocht niet ontbreken met deze  her opstanding.tn_IMG_4704 Nog steeds rockte de band als vanouds, misschien iets meer levensfilosofie in sommige nummers en aankondiging van bepaalde songs.

Er was veel gebeurt in die zeven jaar stilte maar het was net of ze niet waren van weggeweest. “ Oh Heideroosje “ uit 1978 van de Havenzangers weerklonk door de boxen, Urbanus had al aangekondigd dat hij een nummer voor de Heideroosjes had geschreven. De vier verschenen op het podium er onmiddellijk invliegend onder luid geroep van de menigte voor de dranghekkens. Na amper anderhalf nummer trilden deze al en was het niet meer rustig vooraan.

De sfeer zat erin en het midden van de Put veranderde in een onstuimige circle dance.tn_IMG_4885 “ Goede Tijden, Slechte Tijden “, “ Iedereen is gek “, ode aan de Ramones, aan ’t zeetje met “ Rockaway Beach “.tn_IMG_4822 “ Sjonnie en Anita “,… we kregen een schitterende selectieve setlist uit hun carrière.tn_IMG_4973 Zanger Marco Roelofs nog steeds niet vervaard met zijn uitspraken. En Fred Houben had zich zelfs een nieuw pak laten aanmeten door zijn grootmoeder. tn_IMG_4807Volgestikt met rozen voor die dertig jaar. “ … er is er ene afgevallen, ligt achter het podium, Kut .. “. De toon was gezet

en hun optreden eindigde met Marco die tussenin het publiek zong. De middelvinger omhoog, “ … fuck de populisten …”.

Black Leather Jacket had rond acht uur geopend, en riepen de toeschouwers om dichter bij het podium te komen. No nonsens hard rock van deze bende uit Essen.

Zelfs enkele belletjes van de tamboerijn ( niet bepaald een instrument in een hardrockband ) moesten eraan geloven. “ Village People “ beloofd reeds voor hun eerste lp die in september op de markt komt.

Na hen  maakte Sons nog even reclame om hun “ Waiting On My Own “ iets verder op de Afrekening van Studio Brussel te stemmen.tn_IMG_4484 Een band die ingenieus in elkaar zit qua tekst, stemtimbre en samenzang.

Garagepunk uit Melsele schitterend op elkaar ingespeeld en met een enorme variatie in hun nummers. En met hun energieke bassist

met sublieme baslijnen is het einde zeker nog niet in zicht. Diverse podia zullen genieten van o.a. “ I Need a Gun “, een ijzersterk nummer dat het podium van  Werchter in 2018 al had geteisterd.tn_IMG_4602

Knokke welcome of Knokke- Heist het deed er vanavond niet toe, hardrockers publiek komt voor de muziek en waar het ook is dit is bijzaak. We zijn één familie en amuseren ons, drinken en meebrullend zoals vanouds sinds de eerste hardrock bands de podia bevolkten. Iets voor twaalf uur stopten de decibels aan ’t zeetje van Heist, morgen een nieuwe dag en een ander publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s